Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1221

Με νέο πρόστιμο-ρεκόρ αντιμέτωπο το Facebook

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια έρευνα για το ιδιωτικό απόρρητο κατά του Facebook στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε μετά από μια σημαντική παραβίαση δεδομένων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο, ενδέχεται να οδηγήσει σε πρόστιμο-ρεκόρ κατά της εταιρείας, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, η επικεφαλής αρχή της χώρας για την ιδιωτικότητα, εξετάζει μια ποινή εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα για παραβίαση της συμφωνίας του 2011 με την Επιτροπή, που απαιτούσε από την εταιρεία να λάβει μια σειρά μέτρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Το μέγεθος του προστίμου στο Facebook δεν είναι γνωστό, ενώ δεν είναι επίσης σαφές εάν ο οργανισμός έχει διευθετήσει το πόσο που θα ζητήσει από την εταιρεία ή εάν θα απαιτήσει επίσης αλλαγές στις πρακτικές συλλογής και κοινής χρήσης δεδομένων του Facebook.

Ωστόσο, η πιθανότητα της ποινής δείχνει ότι οι αξιωματούχοι έχουν διαπιστώσει ότι υπήρξε παραβίαση της συμφωνίας του 2011. Ο οργανισμός ξεκίνησε την έρευνά του μετά την αποκάλυψη ότι η συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica απέκτησε πρόσβαση σε πληροφορίες για περίπου 70 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στις Η.Π.Α.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή Εμπορίου, Joe Simons, βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να είναι αυστηρός με το Facebook μετά από μια σειρά σκανδάλων για την προστασία προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία. Οι αποκαλύψεις έχουν ενισχύσει τις προσπάθειες στην Ουάσινγκτον να περάσει μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για την καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από τις τεχνολογικές εταιρείες της χώρας, ενώ οι βουλευτές έχουν επικρίνει την Επιτροπή για το γεγονός ότι δεν κάνει αρκετά για να σταματήσει τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, ακόμη και με την περιορισμένη εξουσία της.

Το προηγούμενο πρόστιμο-ρεκόρ που επέβαλε η Επιτροπή σε μια ενέργεια προστασίας προσωπικών δεδομένων ήρθε το 2012, όταν η Google πλήρωσε 22,5 εκατομμύρια δολάρια, επειδή δεν παραπληροφόρησε τους χρήστες του φυλλομετρητή Internet Safari ότι δεν θα τοποθετούσε διαφημιστικούς ιχνηλάτες γνωστούς ως cookies στους υπολογιστές τους. Το ποσό ήταν ελάχιστο για την Google, η οποία ανέφερε καθαρό εισόδημα ύψους 10,7 δισ. δολαρίων το ίδιο έτος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required