Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1216

Ρωσία εναντίον Facebook και Twitter

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε διοικητικές διαδικασίες εναντίον του Twitter και του Facebook επειδή δεν έχουν συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για τα δεδομένα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Roskomnadzor ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Interfax, πως το Twitter και το Facebook δεν έχουν εξηγήσει πώς και πότε θα συμμορφωθούν με τη νομοθεσία που απαιτεί από αυτά να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων χρηστών σε σέρβερ στη Ρωσία.

Ο επικεφαλής του οργανισμού, Αλεξάντερ Ζαρόφ, ανέφερε ότι οι εταιρείες έχουν ένα μήνα για να παράσχουν τις πληροφορίες, διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα εναντίον τους.

Η Ρωσία έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για το διαδίκτυο τα τελευταία πέντε χρόνια, απαιτώντας από τις μηχανές αναζήτησης να διαγράψουν ορισμένα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ απαίτησαν και από τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων να μοιράζονται κλειδιά κρυπτογράφησης με υπηρεσίες ασφαλείας και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα των ρωσικών χρηστών σε διακομιστές εντός της χώρας.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required