Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Οδήγηση, Πάρκινγκ, Μετακίνηση: Η Moovit και η TomTom συνεργάζονται με τη Microsoft

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ορισμένοι κορυφαίοι ηγέτες της αστικής κινητικότητας παγκοσμίως παρουσίασαν σήμερα τον πρώτο ολοκληρωμένο σχεδιασμό πολυτροπικών ταξιδιών στον κόσμο, μια λύση για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πόλεις σε όλο τον κόσμο που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πλουσιότερες εφαρμογές για τους καταναλωτές για να μετακινούνται στις πόλεις τους.

Τα στελέχη της Moovit, ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους Mobility as Service (MaaS) και η #1 εφαρμογή για τις συγκοινωνίες στο κόσμο, η TomTom, ο ειδικός της τεχνολογίας τοποθεσίας και οι χάρτες Azure της Microsoft, παρουσίασαν τη λύση που αναγνωρίζει όλες τις επιλογές οδήγησης, πάρκινγκ, δημόσιας συγκοινωνίας και τις τοποθετεί σε ένα ενιαίο πακέτο για τους χρήστες των χαρτών. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτούς που δεν γνωρίζουν πού να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους ή ποια γραμμή συγκοινωνίας να πάρουν αντί να οδηγήσουν στην πόλη.

Ο Chris Pendleton επικεφαλής της Azure Maps, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Moovit, Nir Erez, και ο διευθύνων σύμβουλος της TomTom, Anders Truelsen, παρουσίασαν τη λύση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MOVE στο ExCel London. Η λύση, η οποία τροφοδοτείται από τα APIs συγκοινωνίας της Moovit με πληροφορίες οδήγησης και στάθμευσης χρησιμοποιώντας τα APIs της TomTom, δείχνει τις επιλογές για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου από ένα προάστιο σε χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό συγκοινωνίας, μετακίνηση με τη συγκοινωνία στην πόλη και ολοκλήρωση του ταξιδιού με τα μέσα μεταφοράς, με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με ένα σκούτερ ή ποδήλατο. Καμία άλλη λύση αστικής κινητικότητας δεν παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το αυτοκίνητο, το πάρκινγκ και τη συγκοινωνία μέσα σε ένα σχεδιασμό ταξιδιού. Μέσω της ενσωμάτωσης με τους Χάρτες Azure, η πλατφόρμα πληροφοριών τοποθεσίας της Microsoft για το Azure cloud, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώσουν πολυτροπικό σχεδιασμό ταξιδιών στις λύσεις IoT, κινητικότητας, έξυπνης πόλης και logistics.

Τα νέα APIs είναι προσθήκη από την ενσωμάτωση API συγκοινωνίας που ανακοίνωσε η Microsoft και η Moovit τον περασμένο Νοέμβριο.

"Τα τελευταία χρόνια οι πόλεις έχουν βιώσει αυξανόμενη αστική εξάπλωση, όπου οι κάτοικοι των μητροπολιτικών περιοχών έχουν μετακινηθεί προς προαστιακές περιοχές, συχνά πέρα από τα όρια των γραμμών δημόσιας συγκοινωνίας", δήλωσε ο Pendleton. "Με τις περισσότερες δουλειές να εξακολουθούν να υπάρχουν σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, η συνηθισμένη μετακίνηση γίνεται πολυτροπική: απαιτεί από τον κάτοικο των προαστίων να οδηγεί πρώτα σε στάση δημόσιας συγκοινωνίας και να συνεχίζει τη μετακίνησή του με τρένο, λεωφορείο, σκούτερ ή ποδήλατο. Ο αριθμός των αποφάσεων που πρέπει να λάβει ο επιβάτης είναι επίσης μεγαλύτερος από ποτέ - από την επιλογή μεταξύ επιλογών συγκοινωνίας έως την εκτίμηση της διαθεσιμότητας στάθμευσης - και αυτή η λύση αντιμετωπίζει την πλήρη βελτιστοποίηση του πρώτου και του τελευταίου χιλιομέτρου.

Η αποστολή του Moovit είναι να απλοποιήσει την αστική κινητικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο και από καιρό παρέχουμε τον καλύτερο τρόπο για τους καταναλωτές να λαμβάνουν οδηγίες μετακίνησης και άλλες επιλογές αστικής κινητικότητας", ανέφερε ο Erez. "Τον περασμένο Νοέμβριο συνεργαστήκαμε με τη Microsoft για να ενσωματώσουμε τα APIs συγκοινωνίας μας στους χάρτες Azure για να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πλουσιότερες εφαρμογές για δισεκατομμύρια επιβάτες. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος που η σχέση μας με τη Microsoft εξελίχθηκε στο σημείο όπου προσθέτουμε περισσότερα από τα APIs συγκοινωνίας μας, σε συνδυασμό με τα APIs δρομολόγησης και κυκλοφορίας της TomTom, για να δημιουργήσουμε πλήρεις πολυτροπικές δυνατότητες χαρτογράφησης για προγραμματιστές σε χάρτες Azure με ακριβείς ΕΧΑ (εκτιμώμενους χρόνους άφιξης). Αυτό θα οδηγήσει τους επιβάτες να έχουν την καλύτερη επιλογή για να σχεδιάσουν ένα ταξίδι που θα συνδυάζει το περπάτημα με τη δημόσια συγκοινωνία, ride-sharing, το ποδήλατο ή το σκούτερ και άλλα τμήματα του ταξιδιού με το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης διαθέσιμων χώρων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο."

Η ηγετική θέση του Moovit στον σχεδιασμό πολυτροπικών ταξιδιών προέρχεται από περισσότερα από έξι χρόνια βελτιστοποίησης ταξιδιών για αστικούς επιβάτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες περισσότερων από 7.000 οργανισμών συγκοινωνίας παγκοσμίως. Κάθε μέρα, το Moovit διαχειρίζεται περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αιτήματα σχεδιασμού ταξιδιού και παράγει πάνω από 40 εκατομμύρια επιλογές διαδρομής για περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες. Η μηχανή σχεδιασμού πολυτροπικών ταξιδιών της εταιρείας βασίζεται σε δεδομένα συγκοινωνίας στατικού, στατιστικού και πραγματικού χρόνου, καθώς και σε δεδομένα κοινόχρηστων ποδηλάτων, σκούτερ και car-sharing σε πραγματικό χρόνο.

"Τα δεδομένα τοποθεσίας έχουν γίνει πιο συναφή και σημαντικά από ποτέ και κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα από την TomTom. Έχουμε φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι χάρτες ενημερώνονται με την ανακάλυψη μιας μοναδικής πλατφόρμας δημιουργίας χαρτών, ικανής να παραδίδει έναν συνεχώς ενημερωμένο χάρτη", ανέφερε ο Truelsen." Οι τεχνολογίες τοποθεσίας μας τροφοδοτούν ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τις πόλεις να είναι πιο βιώσιμες και να φτάνουν σε μέρη αποτελεσματικά και με ασφάλεια - δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο"

"Η συγχώνευση των δεδομένων της TomTom για τα αυτοκίνητα και την στάθμευση με τον σχεδιασμό πολυτροπικών ταξιδιών της Moovit δίνει στους Χάρτες Azure μια άνευ προηγουμένου προβολή για κάθε πτυχή της αστικής κινητικότητας", πρόσθεσε ο Pendleton. "Κανείς άλλος δεν παρείχε αυτό το ολοκληρωμένο επίπεδο εξυπηρέτησης σε μία λύση."

Σχετικά με το Moovit

Το Moovit (www.moovit.com) ηγείται ως πάροχος Mobility as a Service (MaaS) και είναι η #1 εφαρμογή για τις συγκοινωνίες στον κόσμο. Το Moovit απλοποιεί την αστική σας κινητικότητα σε όλο τον κόσμο, κάνοντας το να μετακινηθείτε σε μια πόλη μέσω της συγκοινωνίας πιο εύκολο και βολικό. Συνδυάζοντας πληροφορίες από οργανισμούς δημόσιων συγκοινωνιών με ζωντανές πληροφορίες από την κοινότητα των χρηστών, το Moovit προσφέρει στους ταξιδιώτες μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διαδρομής για το ταξίδι τους. Ονομάστηκε η Καλύτερη Τοπική Εφαρμογή το 2016 από την Google, φιναλίστ για την κατηγορία της Google Build for Billions το 2018 και μία από τις καλύτερες εφαρμογές το 2017 σύμφωνα με την Apple το Moovit λανσαρίστηκε το 2012 και τώρα έχει 350 εκατομμύρια χρήστες.

Το Moovit παράγει 4 δισεκατομμύρια ανώνυμα δεδομένα την ημέρα που αποτελούν τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο δεδομένων συγκοινωνίας στον κόσμο. Η μεγάλη συλλογή δεδομένων υποστηρίζεται από το δίκτυο Moovit, με περισσότερους από 550.000 τοπικούς εθελοντές που ονομάζονται "Mooviters." Αυτοί οι παθιασμένοι χρήστες βοηθούν να χαρτογραφηθούν και να διατηρηθούν οι πληροφορίες τοπικής συγκοινωνίας σε πόλεις που διαφορετικά δεν θα εξυπηρετούνταν. Οι Mooviters αποτελούν το 65% των εκατοντάδων πόλεων που το Moovit λανσάρει κάθε χρόνο και καθιστούν το Moovit τη Wikipedia της Συγκοινωνίας.

Tο Moovit είναι πρωτοπόρος της Κινητικότητας ως Υπηρεσίας (MaaS). Η εταιρεία βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν την κινητικότητα, ενσωματώνοντας πλήρως και άλλες μορφές μεταφοράς, όπως η κοινή χρήση ποδηλάτων. Το 2017 το Moovit ξεκίνησε τη πλατφόρμα suite of MaaS solutions για να βοηθήσει τις πόλεις, τις κυβερνήσεις και τους διαχειριστές κυκλοφορίας να βελτιώσουν την αστική κινητικότητα στις πόλεις τους.

Το Moovit είναι διαθέσιμο και δωρεάν για iOS, Android και Web σε πάνω από 2,700 πόλεις, σε 88 χώρες παγκοσμίως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 44 γλώσσες. Περισσότερες από 100 πόλεις και παγκόσμιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων: Rio de Janeiro για τους Ολυμπιακούς του 2016, έχουν κάνει το Moovit την επίσημη εφαρμογή συγκοινωνίας τους.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required