Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1167

Στο Διαδίκτυο 9 στους 10 Έλληνες!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά έχει φθάσει πλέον η χρήση του Διαδικτύου στην Ελλάδα, καθώς σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες «σερφάρουν» στο Internet με τον μέσο όρο σύνδεσης να φτάνει στις 3,5 ώρες την ημέρα.

Παράλληλα, ιδιαιτέρως αυξανόμενο καταγράφεται μέσα στην τελευταία διετία το ποσοστό της ηλικιακής ομάδας 65-74 που χρησιμοποιεί internet.

Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από τα συμπεράσματα της τελευταίας σχετικής έρευνας της Focus Bari με την επωνυμία Focus On Tech Life, η οποία ήταν πανελλαδική και αφορά στις ηλικίες 13-74 ετών και για τον Οκτώβριο-Δεκέμβριου του 2018.

Η έρευνα έδειξε ότι το 57% του ελληνικού κοινού δηλώνει ότι τα social media αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους καθώς και ότι σχεδόν 3 στους 5 χρήστες (58%) έχουν κάνει τουλάχιστον μια online αγορά το τελευταίο 6μηνο.

Ακόμα, από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι συσκευή smartphone έχουν 4 στους 5 (81%) και το 77% συνδέεται στο internet μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η σημασία του smartphone στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα αποδεικνύεται και από το ότι στο 82% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν πρόσβαση στο internet και 1.331.000 νοικοκυριά έχουν συνδρομητική τηλεόραση.

Τέλος, πάνω από 3 στα 4 παιδιά (77%) ηλικίας 5-12 ετών χρησιμοποιούν το internet.

Συγκριτικά, με την αντίστοιχη περσινή περίοδο διακρίνεται οριακή πτώση στην κατοχή κινητού τηλεφώνου στην παιδική ηλικία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required