Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1167

Goldman Sachs και Apple κυκλοφορούν κοινή πιστωτική κάρτα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Goldman Sachs Group Inc συνεργάστηκε με την Apple Inc για να εκδώσει πιστωτικές κάρτες που θα συνδυαστούν με τα iPhones και θα βοηθούν τους χρήστες να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, ανέφερε η Wall Street Journal την Τετάρτη, επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.

Η κάρτα, η οποία θα συνδεθεί με την εφαρμογή Wallet της Apple, θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν στόχους δαπανών, να παρακολουθούν ανταμοιβές και να διαχειρίζονται τα υπόλοιπά τους, ανέφερε η WSJ.

Οι νέες κάρτες θα διατεθούν αρχικά στους υπαλλήλους για έλεγχο τις επόμενες εβδομάδες και θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το έτος.

Η συμφωνία θα ωφελήσει και τις δύο εταιρείες να αξιοποιούν νέες πηγές εισοδήματος. Η Apple έχει εστιάσει την προσοχή της στις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του App Store, των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και του streaming μουσικής, μετά από την πρόσφατη πτώση στις πωλήσεις iPhones, οι οποίες παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του κέρδους της εταιρείας.

Η Goldman επιδιώκει επίσης να αυξήσει τα καταναλωτικά δάνεια για να αντισταθμίσει την πτώση στις εμπορικές της δραστηριότητες.

Η κοινή κάρτα, η οποία θα χρησιμοποιεί το δίκτυο πληρωμών της Mastercard, προσφέρει επιστροφή μετρητών περίπου 2% στις περισσότερες αγορές. Οι αγορές για προϊόντα και υπηρεσίες της Apple θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν περισσότερες επιστροφές χρημάτων ως μπόνους, ανέφεραν οι πηγές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required