Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1237

Ποια Siri και ποια Alexa - Αυτή είναι η πρώτη άφυλη φωνή που θα έχετε στο κινητό σας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο κόσμος της τεχνολογίας κατακλύζεται από μια φυλετική ανισορροπία όσον αφορά στους φωνητικούς βοηθούς. Είναι μία "γυναίκα" πάντα που θα λάβει τις εντολές μας, θα μας ακούσει και θα μας βοηθήσει. Είναι η Siri, η Cortana, η Alexa, ή οποιαδήποτε άλλη γυναικεία φωνή.

Βλέποντας τα smartphones να προβάλλουν σε τέτοιο βαθμό τη γυναικεία υποταγή, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι η τεχνολογία προωθεί πρότυπα σεξισμού. Σαν απάντηση σε αυτή την τάση έρχεται η Q, η πρώτη βοηθητική φωνή άνευ φύλου στον κόσμο, που ελπίζει να εξαλείψει τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τον σεξισμό στην τεχνολογία.

Η Q δημιουργήθηκε από μία ομάδα επιστημόνων, ανάμεσά τους γλωσσολόγοι και ηχολήπτες, αλλά κι από τις φωνές 25 ατόμων - ανδρών, γυναικών, τρανς και non-binary (δηλαδή που δεν τους εκφράζει κάποιο φύλο).

Η Q όχι μόνο τάσσεται ενάντια στα στερεότυπα, αλλά και ενθαρρύνει τις εταιρείες τεχνολογίας να λάβουν δράση σε θέματα που αφορούν την ποικιλομορφία και την ένταξη.

Μετά από αρκετές δοκιμές κατάφεραν να φτιάξουν μία φωνή που θεωρείται «ουδέτερη». Ακούστε την:

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required