Γενικός Δείκτης:707.7-0.69%
EUR/USD: 1.17

FishingTrip.eu: Τώρα και πλατφόρμα με on line κρατήσεις για ...ψάρεμα!

  • ( UPD -08/04/2016 09:03 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Θέλετε να πάτε μία εκδρομή για ψάρεμα με σκάφος σε θάλασσα, σε ποτάμι, σε λίμνη ή ακόμη και για ψαροντούφεκο; Θέλετε να ψαρέψετε από την ακτή ή από ένα λιμάνι παρέα με έναν επαγγελματία ψαρά; Είστε ξενοδόχος και θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας ''πακέτα'' τουριστικής αλιείας;

''Ολα τα πακέτα για ψάρεμα στην Ελλάδα είναι εδώ'' δηλώνει η FishingTrip.eu, "η πρώτη ολοκληρωμένη online πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων αποκλειστικά για την τουριστική αλιεία και τον αλιευτικό τουρισμό", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από την Κέρκυρα, οι δημιουργοί της, οι κ.κ. Νίκος Συρίγος και ο Σπύρος Θύμης, ο μέν επιχειρηματίας και προγραμματιστής, ο έτερος, ιδιοκτήτης καταστήματος με αλιευτικά είδη.

Η νέα πλατφόρμα, που βρίσκεται εδώ και ένα μήνα περίπου στον ''αέρα'' είναι κάτι σαν το Booking.com με τη διαφορά ότι δεν αφορά ξενοδοχεία αλλά -πολύ απλά- ψάρεμα κάθε είδους.

"Η ιδέα ξεκίνησε από μια συζήτηση που είχαμε πριν από ενάμιση χρόνο, με αφορμή την απλοποίηση ως προς το καθεστώς των αδειών τουριστικής αλιείας για τους επαγγελματίες αλιείς, που τους επέτρεπε πλέον να πάρουν στο σκάφος τους τουρίστες για να πάνε για ψάρεμα. Αυτή η δυνατότητα μέχρι τότε δεν υπήρχε, γιατί όποιος ανέβαινε στο σκάφος τους θα έπρεπε να είναι υπάλληλος τους με ΙΚΑ (!!) Η ιδέα αναπτύχθηκε, και εφόσον είδαμε ότι υπήρχε ενδιαφέρον και ζήτηση, τα Χριστούγεννα του 2015 ξεκινήσαμε "in house" την υλοποίηση της πλατφόρμας", αναφέρει στο newmoney.gr o κ. Συρίγος.

fishingtrip-logo-gr_1.png

"Μετά από πολλές δοκιμές και συζητήσεις για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου 2016 και στις 18 Μαρτίου 2016, η πλατφόρμα έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση Boat & Fishing in Greece, με αποδοχή και σχόλια από όλους τους επισκέπτες πέρα από κάθε προσδοκία".

Ο σκοπός της πλατφόρμας FishingTrip.eu είναι να βρίσκει ο κάθε ενδιαφερόμενος αλιευτικές δραστηριότητες στην περιοχή που τον ενδιαφέρει και να μπορεί να κάνει online την κράτηση εύκολα, οικονομικά και φυσικά με απόλυτη ασφάλεια.

"Ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας για την πλευρά του πελάτη, είναι κάτι όπως το Booking.com για τα ξενοδοχεία. Εμείς λοιπόν προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους τουρίστες και όχι μόνο τη δυνατότητα να βρουν διοργανωτές αλιευτικών εκδρομών στην περιοχή που τους ενδιαφέρει, να δουν τα πακέτα αλιευτικών εκδρομών / παρουσίασης / εκμάθησης, να κάνουν εύκολα και με ασφάλεια κράτηση και να πάνε άμεσα για ψάρεμα οπουδήποτε στην Ελλάδα!"

Οσον αφορά την προσφορά, στην πλατφόρμα μπορούν να ενταχθούν από την πλευρά του ''διοργανωτή'' αλιευτικών πακέτων:

-επαγγελματίες αλιείς με άδεια τουριστικής αλιείας,
-ενοικιαζόμενα σκαφή αναψυχής καθώς και βάρκες,
-τουριστικά σκάφη ανεξαρτήτως μεγέθους,
-ιδιωτικά σκάφη άνω των 7 μέτρων,
-οδηγοι ψαροντούφεκου (σκάφος και παρτενέρ μέσα στην θάλασσα- λόγω υψηλής επικινδυνότητας, οι διοργανωτές θα πρέπει να είναι επαγγελματίες και με ασφάλεια αστικής ευθύνης)
-οδηγοί για ψάρεμα Spinning ακτής και Surf casting
-οδηγοί για ψάρεμα σε γλυκά νερά και λίμνες

fishing.JPG

"Στην πλατφόρμα μας έχουμε προσέξει ιδιαίτερα τους tour operators και τις ξενοδοχειακές μονάδες, που έχουν τη δυνατότητα άμεσης επαφής με τους τουρίστες και τους δίνουμε τη δυνατότητα πωλήσεων B2B – business to business".

Ως προς τις τιμές για τα ''πακέτα'', αυτές ποικίλουν ανάλογα με το είδος του ψαρέματος που θα διάλεξει ο πελάτης: Για παράδειγμα ένα πολύωρο κυνήγι τούνας για μία παρέα 6- 8 ατόμων σε σκάφος το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται συνέχεια εν κινήσει μπορεί να κοστίσει 3.000 ευρώ, ενώ στα 20 ευρώ το άτομο μπορεί να κοστίσει μία απλή ...καθετή.

"Η πλατφόρμα μας αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε ρωσικά, βουλγαρικά καθώς και κινέζικα. Εξετάζουμε επίσης την πιθανότητα να επεκταθούμε άμεσα και να είναι βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι αλιευτικά πακέτα και στην Κύπρο".

Ο κ. Συρίγος επισημαίνει ότι η πλατφόρμα παρέχει πολλές σημαντικές δυνατότητες για την διευκόλυνση τόσο του πελάτη όσο και του παρόχου. Μερικές από αυτές είναι ότι μπορεί να είναι προσβάσιμη από κάθε μέσο (υπολογιστή, κινητό, tablet, τηλεόραση κ.λ.π.), να παρέχει ειδοποίηση με SMS ή email στον πάροχο για κάθε κράτηση, να δίνει τη δυνατότητα ειδικής πρόσβασης για tour operators και ξενοδοχεία για πωλήσεις, να προσφέρει τη δυνατότητα οnline πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών και paypal κ.τ.λ..

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required