Γενικός Δείκτης:764.49-0.16%

FEDHATTA: Να δοθεί άμεση λύση για τους επιβάτες από τα ελληνικά αεροδρόμια στη Γερμανία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Άμεση λύση ζητεί να δοθεί η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος FEDHATTA στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι επιβάτες προσγειώνονται στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ελλάδα, με ειδική έξοδο για τα αεροσκάφη αυτά και εξονυχιστικούς ελέγχους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Oπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η «de facto» κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν από τη Γερμανία καταστρατηγεί την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών, που αποτελεί τεράστια κατάκτηση. Εγείρει δε ζητήματα ισότιμης αντιμετώπισης των ταξιδιωτών μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι αδιανόητο οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από τη χώρα μας και κατευθύνονται σε μια άλλη, εντός Σένγκεν, να χρειάζεται να υποβάλλονται μέχρι και το Μάιο του 2018 σε διαδικασίες ελέγχου άλλων εποχών, με την αιτιολόγηση ότι τα επιπλέον μέτρα ελήφθησαν για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και ότι θα έχουν περιορισμένη διάρκεια.

Οι 2 χώρες σε συνεργασία με την Κομισιόν οφείλουν να επιλύσουν το ζήτημα με κατεύθυνση οποία θα πρέπει να δικαιώνει το κεκτημένο της συνθήκης Σένγκεν.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required