Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1238

Ισπανικές μπίζνες στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων φέρνει ο ελληνικός τουρισμός

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Παρουσία σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και την Κρήτη, θέλει η ισπανική Centauro Rent a Car, η οποία επιχειρεί, από το νέο έτος, να αξιοποιήσει το θετικό momentum του ελληνικού τουρισμού.

Η ελληνική αγορά θα είναι έτσι η τρίτη ξένη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η ισπανική εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται ήδη σε Ιταλία και Πορτογαλία και θέλει να ενισχύσει το «αποτύπωμά» της στον τουρισμό της Μεσογείου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς της. Με βάση το σχεδιασμό, στην Ελλάδα η εταιρεία ξεκινά παρέχοντας αρχικά υπηρεσίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη- Ηράκλειο και Χανιά- και όπως εκτιμά η ίδια, πρόκειται να δημιουργήσει συνολικά 100 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 70 άμεσες και οι 30 έμμεσες.  

Η απόφαση για την επέκταση στην ελληνική αγορά από το 2019, ήλθε δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ώριμη τουριστικά αγορά, την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρον από το πελατολόγιο της εταιρείας στην Ισπανία, την Ιταλία και το Πορτογαλία για τη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο. «Θέλουμε ο πελάτες που ήδη μας γνωρίζουν να έλθουν και να επισκεφθούν τις πιο γραφικές γωνιές της Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η χώρα σημειώνει μεγάλη αύξηση όσον αφορά τον όγκο των επισκεπτών της και ξεχωρίζει για την ποικιλία και την ποιότητα του τουριστικού της προϊόντος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο  Erik Devesa, CEO της Centauro Rent a Car. Ο ίδιος θέτει ως προτεραιότητα την επέκταση της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπου εντάσσεται και η χώρα μας, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και σταθερού πλάνου ανάπτυξης.

Με τα νέα γραφεία στην ελληνική αγορά, η ισπανική εταιρεία που ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές της Ισπανίας «θα αποκτήσει παρουσία σε μία από τις πιο πολυσύχναστες, τουριστικά χώρες της Μεσογείου, όπου ο αριθμός των διεθνών αφίξεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 εκατομμύρια το 2018», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «στρατηγικός προορισμός» για το πλάνο επέκτασης της εταιρείας εκτός Ισπανίας.

Συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων νέων υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, ισάριθμων στην Ιταλία κι επιπλέον τεσσάρων στην Πορτογαλία, το δίκτυο της Centauro Rent a Car αριθμεί συνολικά 27 γραφεία, δεδομένου ότι η εταιρεία διαθέτει 15 υποκαταστήματα στην Ισπανία σε βασικά τουριστικά θέρετρα (Μαγιόορκα, Ιμπιζα, Μάλαγα κ.α.) αλλά και αστικά κέντρα (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Σεβίλλη) σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η ιστορία της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Francisco Devesa, πηγαίνει πίσω στο 1973 ενώ εδώ και μία τριετία, από το 2016 η εταιρεία έχει ξεκινήσει την επέκτασή της εκτός της Ισπανίας, στην ιταλική και την πορτογαλική αγορά.

Ο στόλος της εταιρείας, αριθμεί πάνω από 22.000 οχήματα διαφορετικών τύπων, και όπως υποστηρίζει η ίδια “χάρη στις συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές, είναι σε θέση να ανανεώνει τον στόλο της κάθε επτά μήνες».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required