Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

Αύξηση 20% των τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές BENELUX το 2018

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αύξηση της τάξεως του 20% παρουσίασε το 2018 το τουριστικό ρεύμα από τις αγορές του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου. Περισσότεροι από 1.500.000 επισκέπτες από τις αγορές αυτές επέλεξαν τη χώρα μας το 2018.

Η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, και ξεπέρασαν τις 530.000 το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων του Βελγίου. Ο αριθμός των αφίξεων των Βέλγων τουριστών στην χώρα μας άγγιξε ρεκόρ δεκαετίας.

Όπως επισημαίνεται από πλευράς του υπουργείου Τουρισμού, υπήρξαν συντονισμένες κινήσεις για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις εν λόγω χώρες και συγκεκριμένα:

· Προχώρησαν κεντρικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς ομίλους για την αύξηση των τουριστικών πακέτων σταθερά κάθε χρόνο
· Μέσα από διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες επετεύχθη σημαντική ενίσχυση της συνδεσιμότητας με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες απευθείας πτήσεις από τα 4 αεροδρόμια του Βελγίου όχι μόνο προς την Αθήνα αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

· Ο ΕΟΤ υλοποίησε στοχευμένη τουριστική προώθηση και προβολή στις αγορές της Benelux

Η υπουργός Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά συμμετείχε στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες, με στόχο τη διατήρηση της θετικής δυναμικής του ελληνικού τουρισμού το 2019. Συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Βελγικών Πρακτόρων, ΑΒΤΟ, και ιδιοκτήτη του BT Tours κ. Jean-LucHans, το διευθυντή μάρκετινγκ του μεγαλύτερου για την Ελλάδα στην Ολλανδία ταξιδιωτικού Ομίλου Sunweb, κ. HugovanDrie, τον εκπρόσωπο της ExclusiveDestinations για τον τουρισμό πολυτελείας, κ. MarcvanZeveren, το γενικό διευθυντή τηςThomasCookΒελγίου, κ. JanDekeyser, την εκπρόσωπο της TUIfly, κα SarahSaucin, και την ιδιοκτήτρια του βελγικού ταξιδιωτικού ομίλου που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, EssentialGreece, κα Martine Dewispelaere. Στις συναντήσεις συμμετείχε και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ στις αγορές BENELUX,κα Ελένη Σκαρβέλη.

Ο ΕΟΤ έχει παρουσία στην έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ. και με συμμετοχή αριθμού ρεκόρ συνεκθετών, τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, τους Δήμους Κω και Βόλου, την ΠΡΟ-ΤΟΥΡ (Ρόδος), τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ και τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση της Θάσου ως τιμώμενου προορισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προώθηση λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, την ανάδειξη των θεματικών τουριστικών προϊόντων και την προβολή της πτήσης Βρυξελλών- Καβάλας μέσω της TUI fly για το άνοιγμα του προορισμού της Θάσου.

Στην εκδήλωση η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κάλεσε τους επαγγελματίες και το ταξιδιωτικό κοινό να επιλέξουν την Ελλάδα ως κορυφαία επιλογή. Παρέστησαν επίσης η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η Πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστας Αντωνιάδης που χαιρέτισε την παρουσίαση του προορισμού.

Η υπουργός συμμετείχε επίσης στην παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου προορισμού ταξιδίων πόλεως (city-break), και της απευθείας αεροπορικής πτήσης από τις Βρυξέλλες μέσω της Brussels Airlines.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required