Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

Κόλλιας (ΟΕΕ): Οι τράπεζες να απεγκλωβιστούν από το βαρίδι των κόκκινων δανείων

  • ( UPD -29/09/2017 11:18 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στο σημείο που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία απαιτείται η τάχιστη και οριστική επίλυση του υπ' αριθμόν ένα προβλήματος, δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο επικεφαλής του Οικονομκού Επιμελητηρίου, Κ. Κόλλιας

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστούν από το συγκεκριμένο βαρίδι, για να καθαρίσουν οι ισολογισμοί τους και να μπορέσουν να επιτελέσουν τη βασική τους λειτουργία, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος θα αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εμπιστοσύνη τόσο των ελλήνων καταθετών όσο και των ξένων επενδυτών απέναντι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, θα διαλύσει την οποιαδήποτε σκιά, που ενδεχομένως να βλέπουν οι δανειστές της χώρας, αμφισβητώντας την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και ζητώντας επίσπευση των stress test.

Αυτό θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της επιστροφής καταθέσεων και σε επίσπευση της άρσης των capital control, που τόσα προβλήματα έχουν δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία, τονίζει ο Κ. Κόλλιας.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required