Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Εθνική για το Επικουρικό

  • ( UPD -13/10/2017 11:28 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στην Εθνική αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας να σταματήσει τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του Λογαριασμού Επικούρησης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου 86 ενώ θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες απεργίες και συγκεντρώσεις ανά Νομό.

Επίσης οι εργαζόμενοι προτίθενται να προχωρήσουν και στην κατάθεση Ασφαλιστικών Μέτρων επιδιώκοντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να μην διακοπεί η καταβολή της επικούρησης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση των συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων καθώς και της διοίκησης του ΤΥΠΕΤ με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας Παύλο Μυλωνά η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο με τη διοίκηση της τράπεζας να επιμένει στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ και τη μεταφορά της επικούρισης στο ΕΤΕΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι η μέση επικουρική σύνταξη που καταβάλλεται στους συνταξιούχους της Εθνικής διαμορφώνεται στα 550 ευρώ περίπου, όταν η μέση επικουρική σύνταξη του ενιαίου ταμείου είναι κάτω από 180 ευρώ.

Προτροπή Πετρόπουλου

Χθες, ο υφυπ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος είχε ασχοληθεί με το θέμα ως νομικός σύμβουλος, επεσήμανε στη Βουλή ότι οι δύο πλευρές οφείλουν να τα βρουν προτρέποντας την διοίκηση της τράπεζας να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου.

«Πραγματικά, απορώ γιατί ούτε η τωρινή ούτε και οι προηγούμενες διοικήσεις κάθισαν να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για να βρουν λύση στο θέμα, είναι επίδειξη ανευθυνότητας και έλλειψης σοβαρότητας. Δεν είναι δυνατό τόσα χρόνια λειτουργίας να συγκεντρώνουν τόσα προβλήματα, και με τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν να πληρώσουν το μάρμαρο. Πρέπει να καθίσουν, να ξημεροβραδιαστούν. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτά που ορίζουν οι σχετικές κανονιστικές διατάξεις. Να μην πιουν νερό, να μη φάνε ψωμί, να τελειώσουν και να συμφωνήσουν», είπε ο υφυπουργός και κάλεσε τη διοίκηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον σύλλογο εργαζομένων και συνταξιούχων.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required