Γενικός Δείκτης:710.350.36%
EUR/USD: 1.17

Μεγάλου: Ο ELA θα μηδενιστεί έως το τέλος του 2018

  • ( UPD -06/12/2017 20:41 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αισιόδοξος για την περαιτέρω αύξηση των καταθέσεων, τη μείωση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, δήλωσε ότι η τράπεζα θα σταματήσει να κάνει χρήση του ELA μέσα στο 2018 ενώ τόνισε ότι έχει αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις.

«Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε την έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε να τη μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Πειραιώς είναι ένα από τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα που θεωρούνται φερέγγυα αλλά αντιμετωπίζει «προσωρινά» προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης.

Για την ελληνική οικονομία εκτίμησε ότι το 2018 θα είναι ένα «καλό έτος».

«Περιμένω ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, περιμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των τραπεζών» είπε χαρακτηριστικά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required