Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Καραμούζης: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από τα stress tests

  • ( UPD -11/12/2017 20:46 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αισιόδοξος ότι οι επιπτώσεις από τα stress tests θα είναι διαχειρίσιμες χωρίς συστημικές διαταραχές δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης.

Μιλώντας από το 19ο Συνέδριο Invest in Greece της Capital Link στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι οι επιπτώσεις θα είναι διαχειρίσιμες, λαμβάνοντας υπ' όψιν το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, την πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, την βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ειδικά αν δοθεί αρκετός χρόνος στις τράπεζες για να μειώσουν αποτελεσματικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, ορισμένες εκ των οποίων κληροδοτήθηκαν από την πρωτοφανή κρίση» όπως:

· τα υψηλά (αν και μειούμενα) επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων,
· το βελτιούμενο μεν αλλά υπαρκτό ακόμα πρόβλημα της ρευστότητας και την επιστροφή των καταθέσεων
· τους περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων
· τη συρρίκνωση των δανειακών χαρτοφυλακίων

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «η κεφαλαιακή επάρκεια, η ποιότητα του ενεργητικού, οι συνθήκες ρευστότητας και η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών βαίνουν όμως βελτιούμενες, τα σχέδια αναδιάρθρωσης οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση και οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει σε οργανική κερδοφορία μετά από χρόνια σωρευτικών ζημιών στα πλαίσια μίας ανακάμπτουσας οικονομίας».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required