Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

RBS: Επιτέλους κέρδη 10 χρόνια μετά την κρατικοποίησή της

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Καθαρά κέρδη της τάξης των 752 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε για το 2017 η Royal Bank of Scotland, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν κέρδη 592 εκατ. στερλινών. Εναν χρόνο πριν η τράπεζα είχε καταγράψει ετήσιες ζημιές  6,95 δισ. στερλινών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά σε διάστημα μιας δεκαετίας που η RBS σημειώνει ετήσια κέρδη, συνεχίζοντας έτσι την πορεία προς την ανάκαμψη μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,239 δισ. στερλίνες, αξιοσημείωτη αύξηση κατά 6,321 δισ. στερλίνες εν συγκρίσει με το 2016.

Οι λειτουργικές ζημιές προ φόρων για το δ' τρίμηνο ανήλθαν σε 583 εκατ. στερλίνες, οι καθαρές ζημιές σε 579 εκατ. στερλίνες, ενώ νωρίτερα η μετοχή της RBS έκανε βουτιά 4% κατά το άνοιγμα των ευρωαγορών.

«Η οικονομική μας ισχύς είναι πολύ πιο ξεκάθαρη», ανακοίνωσε η CEO της RBS, Ross McEwan προσθέτοντας ότι «εξακολουθούμε να κάνουμε περισσότερα για τη μείωση των κοστών, ωστόσο (τα στοιχεία) δείχνουν την πρόοδο που έχουμε κάνει  στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την τράπεζα πιο αποτελεσματική».

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική – πλέον – τράπεζα είχε διασωθεί με ποσό ρεκόρ 45,5 δισ. στερλίνες στο αποκορύφωμα της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2018 και δεν κατάφερνε να σημειώσει κερδοφορία από το 2007.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required