Γενικός Δείκτης:731.49-0.23%
EUR/USD: 1.1156

Lloyds: Θα αποζημιώσει πρώην υπάλληλο που ξεσκέπασε απάτη - μαμούθ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η βρετανική Lloyds ανακοίνωσε ότι ήρθε σε διακανονισμό με μια πρώην υπάλληλό της, η οποία είχε κατηγορήσει τα πρώην αφεντικά του τραπεζικού ομίλου για απόκρυψη μεγάλης απάτης στη μονάδα HBOS, προτού λάβουν ένεση ρευστότητας 62 δισ. στερλινών από το κράτος, μια κίνηση που τις βοήθησε να μείνουν στην επιφάνεια το 2009.

Η τράπεζα απολογήθηκε στην πρώην υπάλληλο, Σάλι Μάστερτον, πρώην διευθύντρια στη Lloyds και συμφώνησε να της καταβάλει χρηματική αποζημίωση.

«Είμαι ικανοποιημένη που ο τραπεζικός όμιλος Lloyds με άκουσε... και που αναγνώρισε την αναστάτωση που μου προκάλεσε αυτή η υπόθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μάστερτον.

Η Μάστερτον έφυγε από την τράπεζα το 2014 και δεν επέστρεψε ποτέ να δουλέψει εκεί.

Η δημοσίευση των ισχυρισμών της Μάστερτον ότι τα πρώην αφεντικά της τράπεζας είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο αναζωπύρωσε τις κριτικές για τη Lloyds σε βάρος της φήμης της που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η απάτη έλαβε χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν τις υψηλές θέσεις τους για προσωπικό πλουτισμό, με αποτέλεσμα να επιφέρουν ανεπανόρθωτες ζημιές σε κάποιους πελάτες της τράπεζας όταν τους προτάθηκε να δανειστούν μη βιώσιμα ποσά. Τον Φεβρουάριο του 2017, έξι πρόσωπα μπήκαν στη φυλακή για να εκτίσουν ποινή 47 ετών για την απάτη. Παράλληλα, η τράπεζα δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τα θύματα με 100 εκατ. στερλίνες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required