Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1217

Χρηματοδοτήσεις 800 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα για 4 projects

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

«Πράσινο φως» σε νέες δανειοδοτήσεις που θα υπερβούν τα 800 εκατ. ευρώ δίνει η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για τέσσερα μεγάλα επιχειρηματικά project σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας όπως είναι οι υποδομές-τουρισμός και η ενέργεια. Οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, κατά το συντριπτικό τους ποσοστό, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Π. Μυλωνάς έχει δηλώσει τον σταθερό προσανατολισμό της τράπεζας σε χρηματοδοτήσεις μεγάλων επιχειρηματικών projects αλλά και προς νέους τομείς που συμβάλλουν στην ανόρθωση της οικονομίας και έχουν κεντρικά χαρακτηριστικά τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και νέων θέσεων εργασίας.

Τα τέσσερα projects στα οποία η ΕΤΕ τους επόμενους μήνες θα διοχετεύσει περισσότερα από 800 εκατ. είναι:

-Η 20ετής παράταση της σύμβασης παραχώρησης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθήνων. Πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 650 εκατ. ευρώ όπου η Εθνική και η Τράπεζα Πειραιώς θα χορηγήσουν από 325 εκατ. η κάθε μια. Η εκταμίευση πρόκειται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

-Το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου. Πρόκειται για δανειακή σύμβαση αποκλειστικά της ΕΤΕ, ύψους 180 εκατ. ευρώ, με την πρώτη εκταμίευση να τοποθετείται το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

-Ο σταθμός φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, δανειακή σύμβαση αποκλειστικά της ΕΤΕ ύψους 180 εκατ. όπου η εκταμίευση θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

-Τέλος αυτήν την εβδομάδα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να χρηματοδοτήσουν με 600 εκατ. ευρώ (150 εκατ. ανά τράπεζα) τον ΑΔΜΗΕ για την πόντιση υποβρύχιου καλωδίου για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Η Εθνική στην προσπάθεια να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη στήριξη της οικονομίας, το 2018 ήταν η τράπεζα με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις στους τομείς των μεγάλων έργων και μεγάλων επιχειρήσεων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required