Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%

SocGen: Προειδοποίηση για πτώση 20% στα έσοδα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι πολλές προκλήσεις στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές επηρέασαν τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Societe Generale, όπως ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα, προσθέτοντας ότι αυτό θα προκαλέσει πτώση των εσόδων στις δραστηριότητες διθενών κεφαλαιαγορών και επενδυτικών υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει το MarketWatch, η γαλλική τράπεζα αναμένει ότι τα έσοδα σε αυτές τις δραστηριότητες θα μειωθούν κατά περίπου 20% στο δ΄ τρίμηνο και κατά 10% για το 2018.

Πάντως, επισήμανε ότι ο τομέας λιανικής τραπεζικής και χρηματοικονομικών υπηρεσιών καθώς και οι συμβουλευτικές της δραστηριότητες θα εμφανιστούν ότι είχαν σταθερές επιδόσεις Η τράπεζα τόνισε ακόμη ότι τα οι κίνδυνοι της αγοράς θα αυξηθούν σημαντικά.

Για το 2018 η τράπεζα ανακοίνωσε μέρισμα 2,20 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης τόνισε ότι θα αναλάβει μια έκτακτη χρέωση 240 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο.

H μετοχή της SocGen υποχωρούσε νωρίτερα πάνω από 3%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required