Γενικός Δείκτης:760.29-2.07%
EUR/USD: 1.1222

Ισχυρές οι πιθανότητες συγχώνευσης με την Commerzbank για τον CEO της Deutsche Bank

  • Print
Προσθήκη σχολίου

O Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, πιστεύει πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συγχωνευθεί τελικά η τράπεζά του με την Commerzbank, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, ενόψει της σημερινής συνάντησης του εποπτικού συμβουλίου, στήνοντας έτσι το σκηνικό της αντιπαράθεσης με τις εργατικές ενώσεις που φοβούνται μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Ο Sewing θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από τη συγχώνευση, μεταξύ αυτών και της καθαρής δεσπόζουσας θέσης στην εγχώρια αγορά, αλλά και του διαμοιρασμού των τεχνολογικών κοστών.

Ο CEO της Deutsche πιστεύει επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι η συνδυασμένη εταιρεία που θα προκύψει, θα βελτιώσει το κόστος χρηματοδότησης, «με την καλύτερη χρηματοδότηση που θα έχει γίνει ποτέ», ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μείωση των θέσεων εργασίας θα γίνει είτε με συγχώνευση ή και χωρίς.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required