Γενικός Δείκτης:760.48-2.05%
EUR/USD: 1.1221

Credit Suisse: Αύξηση 30% στις απολαβές του CEO το 2018

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αύξηση 30% στοn μισθό του έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, το 2018, παρά την πτώση στην τιμή της μετοχής της τράπεζας, καθώς η Credit Suisse ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η συνολική αποζημίωση του Thiam για το 2018 (αμοιβές και βραχυπρόθεσμα-μακροπρόθεσμα κίνητρα) διαμορφώθηκε στα 12,65 εκατ. φράγκα (ή 12,7 δισ. δολάρια).

Το 2017 η αμοιβή του είχε ανέλθει στα 9,7 εκατ. φράγκα.

Η περασμένη χρονιά ήταν ένα δύσκολο έτος για την Credit Suisse και άλλες τράπεζες στην Ελβετία και στην Ευρώπη. Η μετοχή της υποχώρησε 38% το 2018, περισσότερο δηλαδή από τις περισσότερες ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές της τράπεζες, που επίσης εμφάνισαν σημαντική πτώση.

Την ίδια στιγμή, η τράπεζα ολοκλήρωση το τριετές πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που έδωσε ώθηση στις δραστηριότητές της προς τη διαχείριση πλούτου.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε πέρυσι ετήσια κέρδη μετά απο τρια χρόνια ζημιών εξαιτίας κοστών αναδιάρθρωσης, μιας νομικής διαμάχης με τις ΗΠΑ ύψους πολλών εκατομμυρίων, αλλά και έκτακτων χρεώσεων που είχαν ως αιτία τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required