Γενικός Δείκτης:782.260.49%
EUR/USD: 1.1257

Citi: Έπονται τα χειρότερα για τις αμερικανικές τράπεζες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα αποτελέσματα α' τριμήνου για τις τράπεζες των ΗΠΑ ίσως είναι και τα καλύτερα που ανακοινώνονται για φέτος, αναφέρει αναλυτής της Citi, ειδικά αν η Federal Reserve δεν προχωρήσει σε καμία αύξηση των επιτοκίων.

Τέσσερις εκ των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών δημοσίευσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα την τελευταία εβδομάδα. Μεταξύ αυτών η J.P. Morgan και η Wells Fargo, οι οποίες σημείωσαν τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Αντιθέτως,  Goldman Sachs και  Citigroup εμφάνισαν απογοητευτικές επιδόσεις με μεγάλη πτώση στα έσοδα.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα από Morgan Stanley και  Bank of America.

Κι ενώ η Fed έχει ήδη προαναγγείλει ότι δεν προβλέπεται αύξηση των επιτοκίων φέτος, η ικανότητα του τραπεζικού κλάδου να πετύχει υψηλότερα κέρδη τους επόμενους μήνες ίσως να είναι περιορισμένη, αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας για τις τράπεζες στη Citi, Ronit Ghose .

«Όταν κοιτάζουμε την κερδοφορία και κυρίως τα καθαρά περιθώρια επιτοκίου θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στο peak των περιθωρίων και πιστεύουμε ότι αυτό είναι καλό και από άποψη των καθαρών περιθωρίων επιτοκίων και της κερδοφορίας», ανέφερε μιλώντας στο CNBC.

Το καθαρό περιθώριο επιτοκίων είναι ενδεικτικό για την κερδοφορία της τράπεζας από δανεισμό. Η πιθανή απουσία περαιτέρω αύξησης επιτοκίων από τη Fed σημαίνει ότι οι τράπεζες ίσως να μην είναι σε θέση να χρεώνουν περισσότερα για δάνεια τους επόμενους μήνες.

«Αν δεν έχουμε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, πράγμα πιθανό... δεν θα είναι καλά τα νέα για τα περιθώρια από εδώ και στο εξής», ανέφερε ο Ronit Ghose.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required