Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1212

Credit Suisse: Απροσδόκητα κέρδη μετά το τριετές πλάνο αναδιάρθρωσης

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ακόμα μια αύξηση στα καθαρά κέρδη της ανακοίνωσε η Credit Suisse για το α' τρίμηνο του 2019. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του τριετούς πλάνου αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 749 εκατ. ελβετικά φρά, σημειώνοντας άνοδο 8% σε ετήσια βάση. ΟΙ αναλυτές ανέμεναν 692 εκατ. φράγκα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 5,4 δισ. ελβετικά φράγκα από 4,8 δισ. το δ' τρίμηνο του 2018.

Ο δείκτης CET 1 ανήλθε σε 12,6% το α' τρίμηνο, παραμένοντας αμετάβλητο από το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο CEO της Credit Suisse, Tidjane Thiam, ανέφερε στο CNBC ότι ήταν «συνολικά ένα καλό τρίμηνο, μετά από μια βραδυκίνητη και δύσκολη εκκίνηση».

Σε ανακοίνωσή της η ελβετική τράπεζα αναφέρει ότι λειτουργεί με χαμηλότερο risk profile, ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση και δομικά χαμηλότερη βάση κόστους. Ο Thiam επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο της τράπεζας είναι«ανθεκτικό», γεγονός που έχει επιτρέψει την προστασία της βάσης της σε δύσκολες περιόδους για τις αγορές.

Μεγάλη συνεισφορά στις επιδόσεις του α' τριμήνου είχε η διεθνής μονάδα διαχείρισης πλούτου με καθαρά έσοδα 1,4 δισ. φράγκα. Χαμηλότερα έσοδα όμως είχε ο βραχίονας επενδυτικής τραπεζικής σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2018 και συγκεκριμένα, 356 εκατ. φράγκα.

Τέλος, η τράπεζα ανακοίνωσε 8% απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων που αποτελεί ισχυρό δείκτη για τις οικονομικές επιδόσεις, ελαφρώς χαμηλότερα από τον στόχο που είχε θέσει η τράπεζα για 10%. Ο Thiam απέδωσε το γεγονός στο δύσκολο περιβάλλον που επικρατεί στις αγορές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required