Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Barclays: Απροσδόκητα κέρδη αλλά σκέψεις για περαιτέρω περικοπές κόστους

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ισχυρότερα του αναμενόμενου καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο η βρετανική σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και αυξημένες ανησυχίες για το Brexit.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη £1,03 δισ., έναντι εκτίμησης του Reuters για £918,7 εκατ.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε £1,5 δισ. από £1,7 δισ. έναν χρόνο πριν, (πτώση 10%) ενώ ο βασικός δείκτης κεφαλαίου υποχώρησε στο 13% από 13,2% το προηγούμενο τρίμηνο.

Πάντως, εκφράζεται ανησυχία για το πώς θα καταφέρει η τράπεζα να επιτύχει τους στόχους της εν μέσω αδύναμων οικονομικών προβλέψεων για Βρετανία και ευρωζώνη, αβεβαιότητας για το εμπόριο και πορείας του Brexit, ενώ και οι προβλέψεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας δεν είναι ενθαρρυντικές.

Όπως ανακοίνωσε η Barclays, αν συνεχιστούν οι αντίξοες συνθήκες της αγοράς θα αναγκαστεί να μειώσει τα ετήσια κόστη το 2019 κάτω από το εύρος των £13,6 - £13,9 δισ. που εκτιμούσε προηγουμένως για το ετήσιο κόστος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required