Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1216

Unicredit: Έτοιμη να καταθέσει προσφορά για τη γερμανική Commerzbank

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η ιταλική Unicredit εντείνει τις προετοιμασίες για την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της γερμανικής Commerzbank. Η ιταλική τράπεζα φέρεται, σύμφωνα με τρεις πηγές, να έχει προσλάβει επενδυτικές τράπεζες, προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της Commerzbank, μετά και το «ναυάγιο» της συγχώνευσής της με την Deutsche Bank.

Συγκεκριμένα, η UniCredit έχει προσλάβει τη Lazard – και τον τραπεζίτη της Γιορκ Άσμουσεν - πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας – καθώς και τη JP Morgan για να διερευνήσουν την πιθανότητα εξαγοράς, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αυτό αυξάνει την πιθανότητα συμφωνίας που μπορεί να επιτρέψει στην UniCredit να ανοίξει τα φτερά της πέρα από τη δύσκολη ιταλική τραπεζική αγορά.
H Unicredit έχει εξαγοράσει ήδη την HVB, γερμανική τράπεζα με έδρα στο Μόναχο.
Ενδιαφέρον για την Commerzbank έχει εκδηλώσει και η ολλανδική τράπεζα ING Groep.

Η UniCredit, σε ανακοίνωσή της απαντά στις αναφορές του Reuters, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει υπογραφεί καμιά τραπεζική συμφωνία, ενώ επαναλαμβάνει ότι το τρέχον επιχειρηματικό της πλάνο βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη καθώς και ότι θα ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο αργότερα μέσα στο έτος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required