Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Deutsche Bank: Ο Sewing ετοιμάζει μεγάλες περικοπές στην επενδυτική τραπεζική

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Εν αμφιβόλω τίθεται το μέλλον της επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank, καθώς ο επικεφαλής της ετοιμάζεται να κάνει «αυστηρές περικοπές» στον συγκεκριμένο τομέα, στον απόηχο πολλαπλών αποτυχημένων αναδιαρθρώσεων, ώστε να γίνει κερδοφόρα και ανταγωνιστική.

Αυτό γνωστοποίησε ο Christian Sewing κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε σήμερα σε ιστορικό χαμηλό. Ο CEO είναι αντιμέτωπος με τη δυσαρέσκεια των μετόχων για τη στρατηγική του και τον τρόπο που ασκεί την ηγεσία της τράπεζας. Κάποιοι εξ αυτών ζητούν τη μείωση του παγκόσμιου τομέα επενδυτικής στρατηγικής.

«Θα επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας , κάνοντας focus στην επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της που σχετίζονται άμεσα με τους πελάτες», ανέφερε ο Sewing.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σκληρές περικοπές», ανέφερε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το πού θα γίνουν αυτές οι περικοπές.

Το τμήμα μετοχών της Deutsche Bank που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες και βρίσκεται κυρίως σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, αποτελεί επίσης στόχο, αναφέρει πηγή με γνώση των εξελίξεων.

Η μετοχή της τράπεζας «χτύπησε» σήμερα νέο χαμηλό, με πτώση 3% στα 6,41 ευρώ νωρίτερα το πρωί. Από την περσινή ετήσια συνέλευση η μετοχή έχει απολέσει το 40% της αξίας της.

Η Deutsche Bank έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ιδιαίτερα αρνητική δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια. Εχει έρθει αντιμέτωπη με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, με απανωτούς ανασχηματισμούς της διοίκησης, αδύναμα κέρδη, συνεχή αναδιάρθρωση, φαινόμενα κερδοσκοπίας και υψηλά πρόστιμα, ενώ το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά μετά από μια τετραετία που ανακοίνωσε κέρδη.

Είναι επίσης αντιμέτωπη με δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τις αποτυχημένες συνομιλίες της με την Commerzbank ενώ κορυφαίοι μέτοχοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρός της, Paul Achleitner, πρέπει να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του το 2022.

Ωστόσο, το εποπτικό συμβούλιο εξέδωσε δήλωση προς υποστήριξη του προέδρου του.

Η επενδυτική τραπεζική παράγει περίπου το ήμισυ των εσόδων της Deutsche Bank αλλά θεωρείται επίσης η αχίλλειος πτέρνα ττης, με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να φοβούνται ότι θα αποτύχει στον επόμενο γύρο των stress test στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα έσοδα στο εν λόγω τμήμα προβλέπεται ότι θα μειωθούν φέτος στα 12,5 δισ. ευρώ. Αυτό θα σήμαινε ότι θα μειωθούν για τέταρτο συνεχόμενο έτος πτώσης, ενώ ήδη από 2015 έχει σημειωθεί πτώση 34%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required