Ο Ρόμπερτ Ράιχ τιμήθηκε από το περιοδικό Time ως ένα από τα 10 πιο αποτελεσματικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου του 20ού αιώνα.

Ο Ράιχ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε καθηγητής. Διδάσκει στο Μπέρκλεϊ και έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με αυτόν, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο έγκειται στο ότι οι πλούσιοι ξοδεύουν αθροιστικά ελάχιστα, επειδή «ουσιαστικά κάθονται στα χρήματά τους». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ενεργός ζήτηση.

Συνεπώς, δεν είναι οπαδός των δισεκατομμυριούχων.

Συγκεκριμένα, ένα tweet του εκφράζει ακριβώς την άποψή του

Το αρχοντικό του Τζεφ Μπέζος θα έχει:

– 2 ανελκυστήρες
– 25 μπάνια
– 1.006 φωτιστικά
– Πλήρη κινηματογράφο

Η Whole Foods της Amazon μείωσε τα οφέλη για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση λιγότερο από 2 μήνες πριν.

Φορολογία στους πλούσιους.

Το ποστ του Ράιχ για τον δισεκατομμυριούχο και πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, έγινε viral κερδίζοντας 126.000 likes σε λίγες μέρες. Ταυτόχρονα, «έβαλε φωτιά» και στο Reddit, καθώς έδωσε την αφορμή να ανοίξει μια ολόκληρη συζήτηση όπου ο Ράιχ επικροτήθηκε ως επί το πλείστον για τις απόψεις του σχετικά με τον φόρο περιουσίας.

Υπήρχαν όμως και κάποιες εξαιρέσεις.

“Τι λέτε γι αυτό: Ο Τζεφ Μπέζος πρέπει να τους απολύσει όλους και να τους αντικαταστήσει με μηχανές. Οι άνεργοι μπορούν στη συνέχεια να αναζητήσουν άλλους εργοδότες, να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση ή να φάνε…”, ένας χρήστης του Reddit με το όνομα Prethor έγραψε ως απάντηση στο tweet. “Είναι εύκολο να κρίνεις, δεν είναι όμως τόσο εύκολο να δημιουργήσεις μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ή ακόμα και μια μικρή εταιρεία”.

Το πρόβλημα της εισοδηματικής ανισότητας στις ΗΠΑ φαίνεται να οξύνεται επικίνδυνα καθώς έχει διαμορφωθεί το μεγαλύτερο χάσμα των τελευταίων πενήντα ετών μεταξύ πλουσίων και φτωχών νοικοκυριών.

Ένα από τα καίρια ζητήματα που θίγουν στην προεκλογική εκστρατεία τους οι γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Ουόρεν είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Αμφότεροι προτείνουν τη φορολογία των πλουσίων και συγκεκριμένα την αύξηση των φόρων στα περιουσιακά τους στοιχεία. Σύμφωνα με τις δύο ξεχωριστές προτάσεις των γερουσιαστών, τα χρήματα που θα συλλέγονται από τους εν λόγω φόρους θα αναδιανέμονται για τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων, καταλήγοντας για παράδειγμα στους κλάδους της εκπαίδευσης ή της υγείας.