Τραγικός απολογισμός από τη επίθεση στο Καπιτώλιο, όταν το απόγευμα της Παρασκευής ένας δράστης εισέβαλε με το όχημά του από το βόρειο οδόφραγμα και το έριξε επάνω στους αστυνομικούς.

Νεκρός είναι ένας από τους αστυνομικούς που παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο καθώς και ο δράστης, ο οποίος μετά την επίθεση βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι, και κινήθηκε επιθετικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα, λίγο αργότερα και ο δράστης να χάσει τη ζωή του στο νοσοκομείο το οποίο είχε μεταφερθεί.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η επίθεση δεν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο δράστης δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου.

Το συμβάν «δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία, αλλά προφανώς θα συνεχίσουμε τις έρευνες», εξήγησε ο Ρόμπερτ Κόντι, ο ασκών χρέη αρχηγού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά την 6η Ιανουαρίου», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή» για την ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη:

Το click away πρόσθεσε 40.000 POS στην αγορά – Μέχρι 10 ευρώ τέσσερις στις δέκα συναλλαγές

Mετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πώς πάμε για ψώνια από 5 Απριλίου – Νέες διευκρινίσεις Χαρδαλιά (vid)

Eπίδομα 400 ευρώ: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι μετά τις αλλαγές (vid)