Iσχυρές απώλειές  στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, ενώ συνεχίζονται σφοδρές πιέσεις στους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους, με την τιμή του αμερικανικού αργού να χάνει το ψυχολογικό όριο των 38 δολαρίων.

Τα όχι και τόσο θετικά στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά στις αγορές ενέργειας, οδήγησαν την τιμή πετρελαίου – τόσο για το αμερικανικό αργό όσο και για το ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος brent – σε χαμηλό σχεδόν επτά ετών, συμπαρασύροντας και τους τίτλους ενεργειακών ομίλων.

Πτώση 2,83% για τη μετοχή της Exxon Mobil, γεγονός αρκετό για να οδηγήσει τον Dow Jones σε απώλειες.

Ο Dow υποχώρησε 163 μονάδες ή κατέγραψε απώλειες 0,92% στις 17.568 μονάδες. Πτώση 0,63% για τον S&P 500 στις 2.064 μονάδες. Υποχώρηση 0,07% στις 5.098 μονάδες για τον Nasdaq.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η πορεία των ενεργειακών τίτλων θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να ασκεί αρνητική επίδραση στη Wall Street, ενώ επενδυτικοί οίκοι όπως η Goldman Sachs, δεν αποκλείουν διολίσθηση της τιμής του μαύρου χρυσού ακόμη και στα 20 δολάρια το βαρέλι.

Ήπια ανοδική κίνηση για το ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,09 δολ., ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης δολαρίου.

Στο ένα προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί στα 37,51 δολάρια, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.075,30 δολάρια.