search icon

dark room

Το τεστ Πελώνη, η Ναυτεμπορική, τα εξώδικα των «Αστέρων Τρίπολης» και ο εφοπλιστής Πριόβολος

  -Χαίρετε! Τώρα να σας πω ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης είναι αυτές τις μέρες «μια ωραία ατμόσφαιρα», κομίζω γλαύκα εις Αθήνας που λέγανε και οι παλιοί όμως έχει σημασία η συνέχεια. Τι θα γίνει δηλαδή από εδώ και στο εξής, αν δηλαδή η κυρία Πελώνη θα επιβεβαιώσει το γνωστό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»; […]

 

-Χαίρετε! Τώρα να σας πω ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης είναι αυτές τις μέρες «μια ωραία ατμόσφαιρα», κομίζω γλαύκα εις Αθήνας που λέγανε και οι παλιοί όμως έχει σημασία η συνέχεια. Τι θα γίνει δηλαδή από εδώ και στο εξής, αν δηλαδή η κυρία Πελώνη θα επιβεβαιώσει το γνωστό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»; Διότι εκ της κυβερνητικής ανακοίνωσης του Σαββάτου συμπεράναμε ότι πρόκειται για προσωρινή αντικαταστάτρια του κ. Ταραντίλη (δεν το λες και… επιτυχία τον άνθρωπο για τη θέση αυτή) ενώ στη χθεσινή της παρουσία ενεφανίσθη (σχεδόν) ως η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος. Το αληθές είναι ότι χωρίς να φαίνεται, ουσιαστικά η κυρία Πελώνη «ζυγίζεται» αυτές τις μέρες (προς θεού, όχι στην κυριολεξία!) για το αν μπορεί να κρατήσει τη θέση, η αλήθεια είναι ότι έχει και συμπάθειες ειδικά στο (πολύ) στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Τώρα βέβαια θα μου πείτε τι εναλλακτικές έχει το σύστημα του Μ.Μ; Δεν έχω ακούσει κάτι τελευταία, το όνομα του βουλευτή και υπουργού Σπήλιου Λιβανού είχε «παίξει» παλαιότερα αλλά τελικώς έφυγε από τη μέση, άγνωστο γιατί. Ομοίως είχε ακουστεί και το όνομα του νέου και αξιόλογου βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. Τάσου Χατζηβασιλείου αλλά τώρα πάνω στην τρικυμία υπάρχουν δισταγμοί.

Ιδωμεν.

-Σήμερα ή αύριο Τετάρτη, ο ειδικός διαχειριστής της Ναυτεμπορικής θα ανακοινώσει την ημερομηνία πλειστηριασμού. Η τελευταία ΚΥΑ επιτρέπει τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης κι έτσι θα πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός παρά τη γενική απαγόρευση. Ανεξάρτητα της διαδικασίας που βαίνει προς ολοκλήρωση, στις 17 Μαρτίου εκδικάζεται η ανακοπή της, στις 5 Μαΐου τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ειδικού διαχειριστή και στις 26 Νοεμβρίου η τριτανακοπή επίσης της οικογένειας των βασικών μετόχων.

-Σύμφωνα με πληροφορίες απεβίωσε αιφνιδίως στην Ελβετία σε ηλικία 68 ετών ο Θεόδωρος Μαργέλος, πολυσχιδής και τολμηρός επιχειρηματίας με δραστηριότητες εντός και εκτός των συνόρων, φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, λάτρης της υψηλής μαγειρικής και ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του εστιατορίου «48» στη Αθήνα. Ο εκλιπών είχε έρθει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά το 1989 με την υπόθεση του καλαμποκιού και τελευταία φορά το 2015 όταν ο Βλ. Πούτιν τον είχε συμπεριλάβει σε κατάλογο προσώπων στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία.

-Βομβαρδισμό εξωδίκων δέχεται από τους Μπακοκαϋμενάκηδες τις τελευταίες ημέρες η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Τα εξώδικα αποστέλλονται με ρυθμό πολυβόλου και αφορούν παν τι το επιστητό: Από εξηγήσεις γιατί δεν κατεβαίνει σε κάποιους διαγωνισμούς ο όμιλος, μέχρι τα πρόσωπα, τις θέσεις κ.λπ. Ουσιαστικά, οι Μπακοκαϋμενάκηδες με το αίτημα για έκτακτη ΓΣ, τον βομβαρδισμό εξωδίκων και γενικά τις συνεχείς οχλήσεις δίνουν στη Reggeborg Invest το στίγμα των προθέσεών τους. Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους θα πρέπει να απαντήσουν είτε με κάποιας μορφής συμφωνία με τους αετούς της Φουτζέιρα, είτε να εξαπολύσουν τη αντεπίθεσή τους.

-Αστέρια Γλυφάδας με υπογραφή ομίλου Μυτιληναίου: Ένα από τα πιο «δυνατά» έργα της Αττικής Ριβιέρας έχει ήδη μπει σε τροχιά με τον όμιλο Μυτιληναίου μάλιστα να έχει ήδη ξεκινήσει εκεί τις προκαταρκτικές εργασίες ως προς το κατασκευαστικό κομμάτι, το οποίο και έχει αναλάβει. Το χρονοδιάγραμμα για το μεγάλο project του ομίλου Eurobank (μέσω της Grivalia που εξαγόρασε το 2017 το 80%) ήταν για νωρίτερα, αλλά και στην περίπτωση αυτή ο κορωνοϊός έπαιξε τον ρόλο του… Το νέο χρονοδιάγραμμα λέει ότι η αναβίωση των Αστεριών σε 5άστερο resort θα γίνει το 2022, με την αξία του project να ξεπερνά ακόμη και τα 100 εκατ.

-Όπου διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, τα νέα είναι ευχάριστα. Αξιόπιστες πηγές μεγάλων ξενοδόχων από την Αττική αλλά και από γνωστούς τουριστικούς προορισμούς αναφέρουν ότι υπάρχει αξιοσημείωτη κίνηση κρατήσεων από Ισραηλινούς (λόγω της προόδου των εμβολιασμών) και από τη Μ. Βρετανία (μετά τις δηλώσεις Μπ. Τζόνσον για το χρονοδιάγραμμα εξόδου από τα μέτρα).

-Μαθαίνω ότι η Διεύθυνση Εισηγμένων Εταιριών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο της αναζήτησης πιο αποτελεσματικής εποπτείας για την εταιρική διακυβέρνηση, επικοινώνησε με την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ) προκειμένου να ζητήσει από τους ορκωτούς ελεγκτές σε όλες στις εισηγμένες εταιρίες να στείλουν συμπληρωματικές εκθέσεις στις οποίες να παρατίθενται πρόσθετα στοιχεία μεταξύ των οποίων και τα πρακτικά των Επιτροπών Ελέγχου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα πλαίσια της εφαρμογής των διατάξεων για την εταιρική διακυβέρνηση εντόπισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 του Κανονισμού 537/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ορκωτοί ελεγκτές πρέπει να καταρτίζουν και συμπληρωματική έκθεση όπου θα αναφέρονται στις σχετικές διαδικασίες. Παρά την υποχρέωση τέτοιες εκθέσεις έως τώρα δεν υποβάλλονταν.

-Μπορεί να μην «ευστόχησε» ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά όπως μου λένε δεν έχει εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης ή καλύτερα της… ναυμαχίας. Τώρα βέβαια, αν και πότε θα επανέλθει, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Επειδή όμως ο καιρός περνάει και πρέπει να κοιτάξει (και) τις άλλες δουλειές του, έχει ενδιαφέρον, -για τα «τζαρτζαρίσματα» που έρχονται στην αγορά της Πληροφορικής-, το νέο του εγχείρημα με την ίδρυση της Pyletech Intelligent Solutions. Η νέα εταιρεία του ποντάρει στις «ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών, που συμβάλλουν στη μετεξέλιξη επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε “Intelligent Enterprises”». Δύσκολα πράγματα, δηλαδή… Για αυτό και επιστράτευσε, τον έμπειρο Γιάννη Θεοδωρόπουλο κατόπιν μεταγραφής από τη SingularLogic, η οποία έχει περάσει στα χέρια της Space Hellas και της Epsilon Net. Ο Θεοδωρόπουλος είχε αναλάβει από τον Ιούλιο του 2019 πρόεδρος και CEO της Singular, διαδεχόμενος τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο που έφυγε τότε με προορισμό τα ΕΛΤΑ.

Exit mobile version