Tο φετινό καλοκαίρι τα ξενοδοχεία Acro Suites και Seaside αναβαθμίζουν την εμπειρία της απόλαυσης προσκαλώντας μεγάλους σεφ από το εξωτερικό.
Tα ξενοδοχεία της Omicron Hotels δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών όσων διαλέγουν την Κρήτη -και συγκεκριμένα την Αγία Πελαγία- για διακοπές πέντε αστέρων. Έχοντας προσκαλέσει executive chefs παγκοσμίου φήμης προκειμένου να παρουσιάσουν μια σειρά γαστρονομικών events καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων Αcro Suites (Cremnos), Seaside (Oceano, Umi), έχουν ετοιμάσει αριστουργηματικά μενού οκτώ πιάτων σε μια συμφωνία γεύσεων που αναδεικνύει παράλληλα τα κρητικά προϊόντα.
Με σταθερό γνώμονα τη βιωσιμότητα, οι καινοτόμες μαγειρικές πρακτικές των σεφ συνδυάζονται με εξαιρετικού επιπέδου παρουσίαση και το γευστικό αλλά και το οπτικό αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως επαναπροσδιορίζουν την έννοια του luxury dining, με τρόπο που μόνο τόσο δυνατά ονόματα της γαστρονομίας γνωρίζουν.
Το γαστρονομικό ταξίδι του Acro Suites και του Seaside
Michael Gahleitner
Cremnos Restaurant, 07 Ιουνίου
Oceano Restaurant, 08 Ιουνίου
Ο σεφ έρχεται από τη Βρέμη με τη δεκαετή εμπειρία του και έχοντας, ήδη στα 35 του, δώσει ισχυρό «παρών» σε κουζίνες όπως του Savoy στο Λονδίνο και του εστιατορίου Hohensalzburg Fortress, ενώ έλαμψε ως μάνατζερ στις κουζίνες των Romantikhotel Gmachl και του Atelier στο παλάτι του Hellbrunn. Τώρα, στο Hotel Sacher του Ζάλτσμπουργκ, ο Gahleitner διευθύνει το εστιατόριο Zirbelzimmer, «ζωγραφίζει» στο γκριλ του Salzachgrill και παρουσιάζει ντελικάτες προτάσεις στα Café Sacher και Sacher Bar. Μαζί με την ομάδα του, θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή σε κλασικά πιάτα, κάνοντάς τα μοναδικά αλλά διατηρώντας παράλληλα τον σεβασμό στην παράδοση.
Gerardo Metta
Cremnos Restaurant, 21 Ιουνίου
Oceano Restaurant, 22 Ιουνίου
Ξεκίνησε την οδύσσειά του στα 19 του, αποφοιτώντας από το Ινστιτούτο Einaudi στην Canosa της Ιταλίας, όμως ταξιδεύοντας αργότερα στις Βρυξέλλες, το 2014, τελειοποίησε την τέχνη του στο Da Mimmo, πριν φτάσει στο διάσημο Sea Grill, όπου άκμασε ως consultant chef και χάρισε στο εστιατόριο τα δύο αστέρια Michelin. Το 2022, το ταξίδι του Gerardo τον έφερε στην Ελβετία, όπου και κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμα αστέρι για το La Dispensa, το μοναδικό στο καντόνι του Neuchatel.
Kosuke Nabeta
Cremnos Restaurant, 5 Ιουλίου
Umi Restaurant, 6 Ιουλίου
Ο μαέστρος Kosuke Nabeta από την Kagoshima της Ιαπωνίας μεταπήδησε από τη μουσική στη γαστρονομία στα 17 του και μαθητεύοντας δίπλα στον μεγάλο Hosoya εξειδικεύτηκε στην ευρωπαϊκή κουζίνα, με ισχυρό «παρών» σε Ιταλία και Γαλλία. Ο ρόλος του στη γέννηση του παρισινού ERH ήταν κομβικός, ενώ από το 2018 διευθύνει το εστιατόριο Sola, σερβίροντας ένα εκπληκτικό μενού 7 πιάτων στα δικά του κεραμικά σκεύη.! Ακολουθήστε τον σε μια συμφωνία όπου οι γεύσεις και η δημιουργικότητα συναντούν το πάθος στις 5 Ιουλίου στο Cremnos και στις 6 Ιουλίου στο Umi Restaurant.
Christoffer Sørensen
Cremnos Restaurant, 17 Ιουλίου
Oceano Restaurant, 18 Ιουλίου
Ο δυναμικός head chef και συνιδιοκτήτης του STUDIO, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον «μισελενάτο» Dragsholm Slot από το 2021, παρουσιάζοντας μια κουζίνα εξαιρετικά ώριμη παρά το νεαρό της ηλικίας του, με απόλυτη γευστική ισορροπία, τεχνική αρτιότητα και εξαιρετικές υφές. Η φιλοσοφία του άλλωστε βασίζεται στα τοπικά προϊόντα, κάτι που απέδειξε επιτυχημένα επί 9 χρόνια στο Dragsholm Slot. Η εξειδίκευσή του στα άγρια βότανα και στις τεχνικές ζύμωσης βοήθησαν ώστε σε 4 μόλις μήνες να κερδίσει το «Young Chef Award» της Michelin για του 2021. Μια γενναία δόση των μυστικών του θα σερβιριστεί στις 17 Ιουλίου στο Cremnos και στις 18 στο Oceano.
Federico Campolattano
Cremnos Restaurant, 2 Αυγούστου
Oceano Restaurant, 3 Αυγούστου
Εχοντας ήδη συγκεντρώσει πλούσια εμπειρία από διάφορες ιταλικές μπρογάδες, ο Ιταλός «οραματιστής» γεννημένος στη Νάπολη το 1984, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό αμάλγαμα μαγειρικής τέχνης και άλλων μορφών έκφρασης, καθώς συνεργάζεται με ηθοποιούς, ψυχολόγους, ζωγράφους και γλύπτες με τρόπο πραγματικά καινοτόμο. Το 2013 εξέδωσε τη «Γεύση της Φαντασίας», παρουσιάζοντας τη γαστρονομική του φιλοσοφία, ενώ έχει κερδίσει και το δικό του αστέρι Michelin για την ξεχωριστή του προσφορά. Τώρα συνεργάζεται με την Ιταλική Μαγειρική Ακαδημία και αφήνει μια ισχυρή σφραγίδα χάρη στην πρωτοβουλία του στον τομέα της επισιτιστικής εκπαίδευσης.
Thierry Méchinaud
Cremnos Restaurant, 18 Αυγούστου
Oceano Restaurant, 19 Αυγούστου
Ο 49χρονος, γεννημένος στη Λωραίνη σεφ ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική σε πολύ μικρή ηλικία, πειραματιζόμενος στην boulangerie των γονέων του. Έχοντας διδαχθεί την αρετή της πειθαρχίας στο εστιατόριο Le Dagobert στην Doué-la-Fontaine, κράτησε τα μυστικά του σεφ Sorin και στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι, όπου έλαβε σημαντική μαθητεία σε εστιατόρια κύρους, προτού βρεθεί στον δρόμο του Pierre Gagnaire το 1998, στο πλευρό του οποίου διέπρεψε, ξεκινώντας από τα χαμηλά για να γίνει σήμερα ο executive chef του ομώνυμου εστιατορίου. Το πάθος του και η αφοσίωσή του στη δημιουργικότητα τον έκανε όχι μόνο να θέτει νέα όρια στη γαστρονομία αλλά του έχει χαρίσει τρία ολόκληρα αστέρια Michelin, λίγη από τη λάμψη των οποίων θα απλώσει στο Cremnos στις 18 και στο Oceano στις 19 Αυγούστου.
Acro Suites, (Μονοναύτης, Αγία Πελαγία, Κρήτη) www.acrosuites.com
Sea Side A Lifestyle Resort (Αγία Πελαγία, Κρήτη) www.seaside-hotel.gr
