Γαστρονομικές βραδιές με λάμψη παγκόσμιων αστερίων κοσμούν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ των ξενοδοχείων Acro Suites & Seaside στην Κρήτη.
Μέλος του Ομίλου Ξενοδοχείων Ομικρον, τα Acro Suites και Seaside, A Lifestyle Resort, Crete, για δεύτερη συνεχομένη χρονιά το φετινό καλοκαίρι, θα συνεργαστούν με μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin, σε μια εξαιρετική σειρά γαστρονομικών εμπειριών.
Tο γεμάτο αστέρια ημερολόγιο εκδηλώσεων των δυο ξενοδοχείων, θα έχει τη χαρά να προσθέσει στις καλοκαιρινές του σελίδες έξι σπουδαίους σεφ, οι οποίοι θα φιλοξενούνται για δύο ημέρες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, δημιουργώντας εκπληκτικά εποχιακά μενού, αναδεικνύοντας τον μοναδικό γαστρονομικό τους χαρακτήρα, σε μια ελεύθερη σύμπραξη με τους δυο resident chefs των ξενοδοχείων σε ένα γοητευτικό Four hands dinner.
Σε αυτά τα «The Four Hands Menus» λοιπόν οι τυχεροί παρευρισκόμενοι θα έχουν την χαρά να απολαύσουν τον Executive Chef του Acro Suites, Γιάννη Ροκανά και τον Executive Chef του Seaside, Μανώλη Καστανάκη μαζί με τους κάτωθι έξι παγκοσμίως αναγνωρισμένους σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin: Thierry Mechinaud, Nicky Arentsen, Christian Sturm-Willms, Gerardo Metta, Federico Campolattano και Koosh Kothari, ο καθένας φέρνοντας τις δικές του εξειδικευμένες κουζίνες στο εστιατόριο Cremnos στο Acro Suites και στο εστιατόριο Oceana και στο UMI στο Seaside, A Lifestyle Resort.
LINE UP 2025
Ο Nicky Arentsen, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Δανός σεφ και νικητής του βραβείου Michelin Young Chef Award 2024, είναι γνωστός για την τολμηρή αλλά και μινιμαλιστική του προσέγγιση. Σε κάθε του σύνθεση τα υλικά λάμπουν από ακρίβεια και δημιουργικότητα. Είναι συνιδιοκτήτης του Restaurant Aure στην Κοπεγχάγη το οποίο κέρδισε ένα αστέρι Michelin μόλις 81 ημέρες μετά το άνοιγμα. Αυτή τη σεζόν, θα είναι επισκέπτης σεφ στο Acro Suites & Seaside A Lifestyle Resort, προσφέροντας τις χαρακτηριστικές μινιμαλιστικές και πρωτοποριακές γεύσεις του στους επισκέπτες μας, για μια αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία.
Cremnos (Acro Suites): 09/06/2025
Oceano (Seaside A Lifestyle Resort): 10/06/25
O Christian Sturm-Willms είναι από το 2012 ο Executive Chef στο εστιατόριο Yunico, ένα σπουδαίο Ιαπωνικό εστιατόριο στη Βόννη. Υπό την καθοδήγησή του, το εστιατόριο κερδίζει ένα αστέρι Michelin κάθε χρόνο από το 2016. Ο οδηγός Michelin χαρακτηρίζει την κουζίνα του σαν ένα αρμονικό blend Ιαπωνικής παράδοσης και Ευρωπαϊκού μοντερνισμού, με συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από λεπτότητα και μαγειρική ευφυΐα. Αυτό το καλοκαίρι εκτός από το 4 hands dinner στο εστιατόριο Cremnos, ο Cristian Sturm-Willms θα φιλοξενηθεί και στο εστιατόριο Umi για μια μοναδική βραδιά όπου θα παρουσιάσει ολόκληρο το culinary philosophy του εστιατορίου Yunico.
Cremnos (Acro Suites): 07/07/2025
Umi (Seaside A Lifestyle Resort): 08/07/25
Ο Gerardo Metta, ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι το 1999 στην Ιταλία, ανακαλύπτοντας το πάθος του στο Ινστιτούτο Einaudi. Απέκτησε εμπειρία στις Βρυξέλλες πριν κερδίσει δύο αστέρια Michelin στο Sea Grill. Στα 26 του, ο Gerardo έγινε ένας από τους νεότερους σεφ βραβευμένους με αστέρι Michelin στην Ευρώπη, στο Da Mimmo. Αναγνωρισμένος ανάμεσα στους 50 κορυφαίους Ιταλούς σεφ στον κόσμο, ο Gerardo υποστηρίζει επίσης την ενδυνάμωση των νέων στην Απουλία, με στόχο την αναζωογόνηση των κοινοτήτων και τη διατήρηση της γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής. Το 2024, κέρδισε ένα αστέρι Michelin στην Ελβετία και έγινε ένας από τους πιο σεβαστούς σεφ της χώρας.
Cremnos (Acro Suites): 18/07/2025
Oceano (Seaside A Lifestyle Resort): 19/07/25
Ο Federico Campolattano, γεννημένος στη Νάπολη, είναι ένας οραματιστής σεφ που διατηρεί το εστιατόριο Eichhalde με τη σύζυγό του Βαλεντίνα στη γερμανική πόλη Φράιμπουργκ από το 2019. Η κουζίνα του είναι γοητευτικά λιτή, ευχάριστα περιορισμένη στα απολύτως απαραίτητα και αυθεντικά ιταλική, σε μια μορφή έκφρασης που σπάνια συναντάται στη Γερμανία, χαρακτηριστικά που του χάρισαν και το αστέρι Michelin.
Cremnos (Acro Suites): 08/08/2025
Oceano (Seaside A Lifestyle Resort): 09/08/25
Ο Thierry Mechinaud είναι ένας εξαιρετικά αναγνωρισμένος σεφ και για πολλά χρόνια Chef de Cuisine δίπλα στον θρύλο Pierre Gagnaire, ο οποίος κατέχει συνολικά 12 αστέρια Michelin, με τη ναυαρχίδα του, το τριάστερο Pierre Gagnaire Paris. Η μαγειρική εμπειρία, η δημιουργική διάθεση και η αφοσίωσή του Thierry Mechinaud στη δημιουργία εξαιρετικών γαστρονομικών εμπειριών, έχουν εδραιώσει τη θέση του ως μία αξιοσέβαστη προσωπικότητα του κλάδου ενώ η ικανότητά του να διευρύνει τα όρια της γαστρονομίας, τον έχουν καθιερώσει ως έναν κορυφαίο σεφ της γενιάς του.
Cremnos (Acro Suites): 18/08/2025/
Oceano (Seaside A Lifestyle Resort): 19/08/25
Ο Koosh Kothari είναι ένας ταλαντούχος και δυναμικός σεφ που βελτίωσε τις δεξιότητές του στα πιο διάσημα εστιατόρια της Λίμα, όπως τα Mérito, Kjolle και Central, το οποίο ανακηρύχθηκε το Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου το 2023, από τη λίστα των Worlds 50 best. Με βαθύ πάθος για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, ο Koosh δημιουργεί εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες που γιορτάζουν τις ζωντανές παραδόσεις της περουβιανής κουζίνας, αναβαθμισμένες με τις περίπλοκες γεύσεις της ινδικής κληρονομιάς του. Αυτή τη σεζόν θα φέρει τη μαγειρική του εμπειρία στο Cremnos και το Oceano για δύο ειδικές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας την εξαιρετική του σύντηξη γεύσεων σε κάθε ένα από τα εστιατόρια.
Cremnos (Acro Suites): 05/09/2025/
Oceano (Seaside A Lifestyle Resort): 06/09/2025
Λίγα λόγια για τους δύο Ελληνες σεφ που ηγούνται των εστιατορίων Cremnos & Oceano.
Γιάννης Ροκανάς – Executive Chef του Acro Suites
Ο Ελληνοαμερικανός Γιάννης Ροκανάς βρήκε το πάθος του για τη μαγειρική από νεαρή ηλικία και σπούδασε στη Μαγειρική Σχολή Le Monde της Αθήνας. Στην πορεία του συνεργάστηκε με μερικούς από τους γαστρονομικούς του «ήρωες» και πολλούς σεφ με αστέρια Michelin. Προσπαθεί να πειραματιστεί με έμφαση στη γεύση, δημιουργώντας συνταγές που εξερευνούν τα βάθη της ελληνικής γαστρονομίας, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με νέες ιδέες και τεχνικές. Είναι αφοσιωμένος στα τοπικά, εποχιακά προϊόντα και συνεργάζεται με Κρητικούς αγρότες και παραγωγούς, μένοντας παράλληλα πιστός στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων.
Μανώλης Καστανάκης, Executive Chef του Seaside – A Lifestyle Resort
Ο Μανώλης Καστανάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Κόξαρη στην καρδιά του Ηρακλείου στην Κρήτη. Από την ηλικία ενός εκκολαπτόμενου λάτρη του φαγητού, ανακάλυψε το πάθος του για τις μαγειρικές τέχνες, πυροδοτώντας μια αδιάκοπη προσωπική αναζήτηση μαγειρικής γνώσης. Για τον σεφ Καστανάκη η μαγειρική δεν είναι απλώς μια δημιουργική τέχνη, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και προσφοράς. Δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα του και στις συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι του παρέχουν τα καλύτερα δυνατά συστατικά για να μετατρέψει το φαγητό σε μια γαστρονομική εμπειρία.
Acro Suites, (Μονοναύτης, Αγία Πελαγία, Κρήτη) www.acrosuites.com
Sea Side A Lifestyle Resort (Αγία Πελαγία, Κρήτη) www.seaside-hotel.gr
