search icon

Fine Living

Daios Cove Culinary Journeys: 9 μεγάλοι σεφ αποβιβάζονται στην Κρήτη

Στο κατώφλι της έβδομης χρονιάς τους, τα Culinary Journeys στο Daios Cove εξελίσσονται σε έναν πολυδιάστατο γαστρονομικό θεσμό, που υφαίνει ένα πλούσιο μωσαϊκό πολιτισμών και γεύσεων. Με τη συμμετοχή κορυφαίων σεφ βραβευμένων με αστέρια Michelin από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η φετινή διοργάνωση αναδεικνύεται σε μια πραγματική γιορτή καινοτομίας και δημιουργικότητας που οδηγεί τους […]

Daios Cove Luxury Resort & Villas στον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη

Για 7η χρονιά το κορυφαίο καλοκαιρινό γαστρονομικό φεστιβάλ της Μεσογείου είναι έτοιμο να προσφέρει μοναδικές στιγμές και εμπειρίες.

Στο κατώφλι της έβδομης χρονιάς τους, τα Culinary Journeys στο Daios Cove εξελίσσονται σε έναν πολυδιάστατο γαστρονομικό θεσμό, που υφαίνει ένα πλούσιο μωσαϊκό πολιτισμών και γεύσεων. Με τη συμμετοχή κορυφαίων σεφ βραβευμένων με αστέρια Michelin από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η φετινή διοργάνωση αναδεικνύεται σε μια πραγματική γιορτή καινοτομίας και δημιουργικότητας που οδηγεί τους επισκέπτες σε μία συναρπαστική διαδρομή γευστικών εμπειριών.

Εχοντας πλέον δημιουργήσει το δικό τους πολύ σημαντικό αποτύπωμα στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys 2025 υποδέχονται εξέχοντες σεφ από τα πλέον σημαντικά εστιατόρια του εξωτερικού. Οι διακεκριμένοι αυτοί δημιουργοί θα μεταμορφώσουν τα εστιατόρια Ocean Restaurant και RHO του Daios Cove σε επίκεντρα γαστρονομικής έκφρασης, εμπλουτίζοντας την κουλτούρα του ξενοδοχείου με καινοτόμες προτάσεις εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Mε συμμετοχή κορυφαίων σεφ
Οι διεθνείς σεφ που θα φιλοξενηθούν στα Culinary Journeys 2025 δημιουργούν ένα γοητευτικό μείγμα των πλέον επιδραστικών και καινοτόμων δημιουργών της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής, όπως: Οι πολυβραβευμένοι Kei Kobayashi του τριάστερου Kei Restaurant στο Παρίσι, Ángel León του τριάστερου Aponiente στην Κάντιθ -μια πρωτοποριακή φυσιογνωμία στην ισπανική γαστρονομία που διακρίνεται για τη βιώσιμη καινοτομία στην «κουζίνα της θάλασσας» που προβλήθηκε πρόσφατα στην σειρά Chef’s Table του Netflix.

Ο Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester στο Λονδίνο σε μια βραδιά μεγάλης προσμονής που θα παρουσιάσει ένα 4 hands dinner με τον Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι. Ακόμα, ο Paco Méndez με ένα αστέρι στο εστιατόριο του COME στην Βαρκελώνη και ο Jean-Philippe Berens, σεφ στο εστιατόριο-αποκάλυψη Ducasse sur Seine που πήρε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού το 2024.

Ocean Restaurant
RHO restaurant

Η συμμετοχή των κορυφαίων σεφ του Alain Ducasse στο Daios Cove αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της βαθιάς και στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του πολυτελούς ξενοδοχείου και του παγκοσμίου φήμης oμίλου γαστρονομίας. Αυτή η εξαιρετική συνέργεια δεν αντικατοπτρίζει μόνο τη διαρκή δέσμευση και των δύο πλευρών στην αριστεία, αλλά ενισχύει τον κοινό τους όραμα για μια γαστρονομική εμπειρία που μεταμορφώνει το απλό γεύμα σε ταξίδι αισθήσεων.
Η συνεργασία αυτή υπόσχεται να συνεχίσει να χαράσσει νέους δρόμους στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας και της υψηλής γαστρονομίας. Σε μια ξεχωριστή βραδιά λιγό πριν την πανσέληνο του Αυγούστου, η σπουδαία Ελληνίδα σεφ Αγγελική Χαραμή του εστιατορίου Omnia στο Kastelruth, από τις πλέον καινοτόμες σεφ στην plant-based γαστρονομία θα παρουσιάσει την εκλεπτυσμένη προσωπική της βιώσιμη fine dining εμπειρία

To φεστιβάλ θα έχει Ελληνικό φινάλε καθώς δυο πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής γαστρονομίας ο Γιώργος Σαμοΐλης του βραβευμένου Cantina στη Σίφνο και o Γκίκας Ξενάκης του διακεκριμένου εστιατορίου Aleria στην Αθήνα, θα επαναλάβουν ένα curated Omakase 4 hands menu. Μια γαστρονομική συνθήκη που παρουσιάζουν για τρίτη συνεχή χρονιά και μόνο στο Daios Cove. Μια συνθήκη δυο πολύ σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που σηματοδότησε την έναρξη του φεστιβάλ για το 2025 με το πρώτο event που έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου.

UPCOMING EVENTS

29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Jean-Philippe Blondet / Alain Ducasse at The Dorchester***, Λονδίνο & Amaury Bouhours / Le Meurice**, Παρίσι -4 Hands

13 ΙΟΥΛΙΟΥ

Kei Kobayashi / Kei Restaurant***, Παρίσι

24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ángel León / Aponiente***, Κάντιθ

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Paco Méndez / COME*, Βαρκελώνη

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αγγελική Χαραμή / Omnia Restaurant, Kastelruth

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Jean-Philippe Berens / Ducasse sur Seine, Παρίσι

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γιώργος Σαμοΐλης / Cantina, Σίφνος & Γκίκας Ξενάκης / Aleria, Αθήνα

www.daioscovecrete.com

Exit mobile version