Το Coachella, το πιο διάσημο μουσικό φεστιβάλ της Αμερικής επιστρέφει επεκτείνοντας την εμβέλεια του στον κόσμο της γαστρονομίας.
Τα δυο Σαββατοκύριακα του Απριλίου, από τις 14 έως τις 23 του μήνα, η έρημος Indio, της California θα μετατραπεί σε ένα φαντασμαγορικό πολιτισμικό πανηγύρι, που θα περιέχει παγκοσμίου φήμης μουσικά σχήματα.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 14-16 Απριλίου και 21-23 Απριλίου και τα εισιτήρια για το πρώτο Σαββατοκύριακο έχουν ήδη εξαντληθεί, αν και μπορείτε να μπείτε στην επίσημη λίστα αναμονής. Τα εισιτήρια για το πρώτο Σαββατοκύριακο πωλούνται σήμερα από 450 δολάρια και σε μεταπωλητές, όπως το StubHub. Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο, τα εισιτήρια διατίθενται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ και κοστίζουν γύρω στα 549 δολάρια χωρίς τα τέλη.
Στους Headliners φέτος, περιλαμβάνονται ποικίλα ονόματα από την μουσική βιομηχανία, προωθώντας ξεκάθαρα την ουσία του diversity. Από τον σούπερ σταρ της μουσικής Bad Bunny, τους Gorillaz, τη Björk και το R&B είδωλο Frank Ocean, αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το φεστιβάλ θα έχει επικεφαλής εξ ολοκλήρου μη λευκούς καλλιτέχνες. Ο Πορτορικανός καλλιτέχνης Bad Bunny, ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify το 2022, ο οποίος θα κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του στο Coachella, είναι ο πρώτος καλλιτέχνης από τη Λατινική Αμερική και ο πρώτος ισπανόφωνος καλλιτέχνης που θα είναι επικεφαλής του φεστιβάλ. Ιδιαίτερος ενθουσιασμός επικρατεί και για το συγκρότημα Gorillaz που θα εμφανιστεί και παίξει τον τελευταίο του δίσκο, μετά από αρκετά χρόνια μουσικού διαλλείματος.
Φέτος θα βρούμε επίσης μεγάλης κλίμακας καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, ένα απροσδιόριστο στοιχείο που ονομάζεται Mirage και φαίνεται να εκμεταλλεύεται την τρέχουσα εμμονή με το NFT και, φυσικά, πολλά αποκλειστικά pop-ups φαγητού και ποτού. Η ειδοποιός διαφορά της φετινής διοργάνωσης, με αυτές των προηγούμενων ετών, συναντάται στην μοναδική και ιδιαίτερα μεγάλη σύνθεση εστιατορίων και μπαρ από το Los Angeles, που θα στήσουν τις εγκαταστάσεις τους στην έρημο, έτοιμα να σερβίρουν γεύσεις για κάθε μουσική και γαστρονομική παλέτα.
Η αλήθεια είναι ότι το Coachella έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να είναι ένα οικονομικό φεστιβάλ, με τα εισιτήρια πολλές φορές να ξεπερνούν τα 1.000 δολάρια και να φτάνουν έως και τα 15.000 δολάρια. Αν είστε λοιπόν έτοιμοι να ξοδέψετε αρκετά χρήματα, ένα από τα εισιτήρια της φετινής χρονιάς αξίας 2.798 δολαρίων, θα σας επιτρέψει την είσοδο σε ένα αποκλειστικό VIP pop-up εστιατόριο από το νέο αγαπημένο μέρος του οδηγού Michelin, το Camphor του Arts District.
Headliner όμως παραμένει, στην γαστρονομική σκηνή του φεστιβάλ, ο Phillip Frankland Lee, ο οποίος επιστρέφει με το Sushi by Scratch Restaurants και ένα sushi bar που θα αναπαράγει την οικεία, βραβευμένη με Michelin, omakase* εμπειρία που προσφέρεται στο φυλάκιο του Encino, περιλαμβάνοντας ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος, 16 πιάτα με συνδυασμό σάκε, επιδόρπιο και ένα αποχαιρετιστήριο κοκτέιλ. Τα εισιτήρια για αυτό το δείπνο αξίας 395 δολαρίων πρέπει να αγοραστούν εκ των προτέρων.
Το Coachella όμως χωρίς να προσπερνά την indie αισθητική του διοργανώνει φέτος μια ακόμη μοναδική εμπειρία δείπνου που δεν θα αφήσει απογοητευμένους -και πεινασμένους- ακόμα και τους πιο εκλεκτικούς επισκέπτες. Στην αυλή του Coachella, μια κόκκινη πόρτα θα σας οδηγήσει στον χώρο Outstanding in the Field. Εκεί ένα πελώριο τραπέζι 200 θέσεων θα έχει στηθεί και θα περιλαμβάνει ένα γεύμα τεσσάρων διαφορετικών πιάτων που θα καλύπτει τη Δυτική Αφρική, το βόρειο Μεξικό και άλλες παγκόσμιες κουζίνες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα signature πιάτα του Tolu “Eros” Erogbogbo, γνωστού και ως “ο δισεκατομμυριούχος σεφ”, της Zarah Khan του Rustic Canyon, του Jared Simons του επερχόμενου Argento του Silver Lake, του Javier Plascencia από τα φημισμένα Animalón και Jazamango της Baja California, του Αυστραλού σεφ Monty Koludrovic από το Grandmasters Recorders του Hollywood και των Derek Christiansen και Rene Andrade από το Bacanora στο Phoenix. Η είσοδος για το δείπνο των 350 δολαρίων περιλαμβάνει κοκτέιλ Aperol, μπύρα και κρασί, καθώς και πρόσβαση στον VIP Rose Garden την ημέρα του δείπνου.
Το food-line up δεν σταματά εκεί. Η φετινή γαστρονομική σύνθεση είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τη δράση επί σκηνής, με μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα σεφ και εστιατορίων της Νότιας Καλιφόρνιας να παρευρίσκονται, όπως ο Roy Choi και το ταχύτατα αναπτυσσόμενο Dave’s Hot Chicken, το Delilah, το Slab και το Nice Guy. Μέσα στο Indio Central Market, θα βρείτε εστιατόρια όπως το Sweetfin και το New School Quality Grilled Cheese από τον σεφ Eric Greenspan.
Το Coachella υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι τόσο στη μουσική, όσο και στη γαστρονομία. Ίσως να οφείλονται τα 3 χρόνια εγκλεισμού λόγω Covid, που περιόρισαν πολύ τη δυναμική του, ίσως οι ανερχόμενες γαστρονομικές τάσεις που γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς. Ένα είναι σίγουρο, το Coachella επιστρέφει δυναμικά και παντρεύει μέσα σε δυο Σαββατοκύριακα το εξαιρετικό φαγητό με την καλή μουσική.
Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image
