Αποκλειστικό

Αυτή η Ελληνίδα επιχειρηματίας έγινε νύφη για 1000+1 νύχτες με πεθερό πρώην πρωθυπουργό της Ιορδανίας (pics, video)

Από τη Μαρία Λεμονιά

Ονειρικός γάμος στη Νεκρά Θάλασσα σε μυθικό ανατολίτικο σκηνικό, με δύο εκατομμύρια λουλούδια, εκκλησία που κατασκευάστηκε στην Ερημο και καλεσμένους bankers και εξέχοντες επιχειρηματίες από την Ελλάδα

×
PLAY VIDEO

Hταν ο γάμος που όχι μόνο είχε μεγάλη δημοσιότητα στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αραβικής Χερσονήσου αλλά και ετοιμάζεται γι’ αυτόν πολυσέλιδο αφιέρωμα στην αραβική Vogue.

Οι καλεσμένοι έζησαν ένα ονειρικό τελετουργικό σε ένα μοναδικό σκηνικό που παραπέμπει σε χίλιες και μια νύχτες. Στο ανατολίτικο περιβάλλον της Νεκράς Θάλασσας και συγκεκριμένα στο πολυτελές Dead Sea Marriott Resort οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει πολλές ημέρες πριν.
Επιστρατεύτηκαν μερικές εκατοντάδες προσωπικού προκειμένου να αποδοθεί επακριβώς το wedding plan των διοργανωτών.

Η σχεδιάστρια μόδας Ναυσικά Σκούρτη, που επιμελήθηκε και την τελευταία λεπτομέρεια στον γάμο, είναι μια από τις πλέον καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας του αραβικού κόσμου. Εκείνη την ημέρα ήταν αγχωμένη και συγκινημένη. Αφενός γιατί πάντρευε την αδελφή της Στεφανία και αφετέρου λόγω της λίστας των υψηλών καλεσμένων. Η Στεφανία Σκούρτη προέρχεται από μια επιχειρηματική οικογένεια, γνωστή στην παλιά καλή Αθήνα.

Ο πατέρας της, Στέφανος Σκούρτης, είναι δεύτερη γενιά ασφαλιστής, κατέχοντας ένα από τα πιο γνωστά ασφαλιστικά γραφεία της χώρας μας. Η ίδια, διαθέτοντας στο DNA της το επιχειρηματικό δαιμόνιο, σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια εργάστηκε επιτυχώς στην Goldman Sachs. Όταν επέστρεψε στην Ιορδανία, ανέλαβε το επιχειρηματικό κομμάτι του οίκου μόδας της αδελφής της. Πρόκειται για το brand «Nafsika Skourti».

To βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο χώρος του γάμου αλλά και της δεξίωσης στη Νεκρά Θάλασσα είχε πλημμυρίσει από σεκιούριτι. Ιδιωτικοί αστυνομικοί είχαν κατακλύσει για πολλές ώρες τον χώρο. Λόγω των πρωταγωνιστών αλλά και των καλεσμένων. Ο γαμπρός Omar Muasher, Χριστιανός στο θρήσκευμα ο οποίος εργαζόταν για 10 χρόνια στο πανίσχυρο Olayan Group, είναι επιτυχημένος banker και αποτελεί τώρα ένα από τα στελέχη της Dubai Capital Bank.

Ο γάμος ήταν Χριστιανικός Ορθόδοξος και πραγματοποιήθηκε δύο φορές. Μια σε στενό οικογενειακό κύκλο σε εκκλησία του Αμμάν από τον Μητροπολίτη Ιορδανίας Χριστόφορο και μια σε ναό που στήθηκε για τους 800 καλεσμένους στο Dead Sea Marriott Resort. Εκατοντάδες λευκά λουλούδια προετοίμαζαν για τη συνέχεια. Το νυφικό της Στεφανίας ήταν μια δημιουργία της αδελφής της ενώ το κοστούμι του γαμπρού ήταν γνωστού ιταλικού οίκου.

Η Στεφανία μπήκε στον χώρο της δεξίωσης επίσης μόνη εν μέσω χειροκροτημάτων και ανατολίτικης μουσικής. Ακολούθησε χορός με τον Omar στη φωτισμένη πίστα χορού και στη συνέχεια με τον πατέρα της Στέφανο.

Η λίστα των καλεσμένων μαρτυρά μέλη της ιορδανικής κυβέρνησης, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και μέλη του χρηματοοικονομικού συστήματος της Μέσης Ανατολής. Δεν ήταν λίγοι όμως και εκείνοι που από την Ελλάδα συνόδευσαν τον Στέφανο Σκούρτη στη χαρά της κόρης του.

Το décor των τραπεζιών ήταν ασύλληπτο όπως και ο μπουφές με τα δεκάδες καλούδια από Ιορδανία και Ευρώπη. Γκουρμέ εκφάνσεις σε φαγητό και γλυκό. Τις εντυπώσεις έκλεψαν σαφώς τα τυλιχτά με κρέας Black Angus. Αλλά και οι δίσκοι τους ενός μέτρου με τα σιροπιαστά που είχαν φτιαχτεί λίγες ώρες πριν.

Ναυσικά και Στεφανία Σκούρτη – Δύο Ελληνίδες στα «χαρέμια» της μόδας

Είναι τα αγαπημένα κορίτσια της αραβικής Vogue. Απο το ατελιέ τους, στην Ιορδανία, περνά όλη η αφρόκρεμα της Μέσης Ανατολής με πρώτη και καλύτερη τη βασίλισσα Ράνια.

Ναυσικά και Στεφανία μπορεί να διαθέτουν ελληνικό αίμα μεγάλωσαν όμως στο εξωτερικό. Η οικογενειακή τους ιστορία ξεκινά πριν από περίπου τριάντα χρόνια όταν ο πατέρας τους Στέφανος Σκούρτης, ο οποίος ασχολείτο με τις ασφάλειες, γνωρίστηκε στη Γερμανία και παντρεύτηκε τη Μάχα Μαντζίτ από το Αμμάν της Ιορδανίας. Μετά το διαζύγιο των γονιών τους τα δύο κορίτσια ακολούθησαν τη μητέρα τους στην Ιορδανία όπου εκείνη κατείχε υψηλή θέση στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Arthur & Andersen.

Η συνέχεια έφερε τις δύο τους στο προσκήνιο τόσο για την επαγγελματική τους επιτυχία όσο και για την επιτυχημένη προσωπική τους ζωή. Δεν είναι μόνο η Στεφανία που ένωσε τη ζωή της με έναν επιτυχημένο νέο. Εξίσου ευτυχισμένη είναι και η Ναυσικά η οποία είναι παντρεμένη με τον Hassan, μεγαλοκατασκευαστή της Ιορδανίας.

Τα δύο κορίτσια που αναμένεται να μονοπωλήσουν τις επιχειρηματικές και κοσμικές σελίδες το επόμενο διάστημα, φρόντισαν να ευχαριστήσουν τους Ελληνες καλεσμένους τoυ πατέρα τους διοργανώνοντας τις επόμενες ημέρες διαμονή στην έρημο του Wadi Rum και ξενάγηση στην ασύλληπτου κάλλους και ιστορικής αξίας Πέτρα.