Αποκλειστικό

Αυτός ο διάσημος Έλληνας είναι ο πρώτος που δημιούργησε ένα παγκόσμιο Airbnb γεύσης (PICS, VIDEO)

Γράφει η Μαρία Λεμονιά

Το ενδιαφέρον οικογενειακό story με πρωθυπουργούς, κραταιούς επιχειρηματίες και την iconic Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην κυρία Καραμανλή που τον ενέπνευσε

×
PLAY VIDEO

Δημιούργησε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που μυεί τον κόσμο στον ονειρικό κόσμο του ευ ζην.
Δημιουργός της είναι ο Αλέξανδρος Μεγαπάνος , μέλος μιας από τις πλέον αριστοκρατικές οικογένειες της χώρας ο οποίος αναφέρει στο Lemon Social Eye «Μετά από 30 και πλέον χρόνια ως οινοποιός, ανοίγω έναν νέο κύκλο στην επαγγελματική μου ζωή και προχωρώ στο επόμενο βήμα που με συναρπάζει, το Gastronomy Tours, το Arbnb του Γαστρονομικού Τουρισμού».

«Η ιδέα προέκυψε από την επιθυμία μου να έρχονται επισκέπτες στο οινοποιείο μου, μια επιτυχημένη διεθνώς πρακτική του Οινικού Τουρισμού όπου οι επισκέπτες γνώριζαν εμένα, διέκριναν το πάθος μου για αυτό που κάνω, ξεναγούνταν στις εγκαταστάσεις και έβλεπαν τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργείται το αγαπημένο τους κρασί, ενώ είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν πριν αποφασίσουν να αγοράσουν τα προϊόντα που ξεχώριζαν δημιουργώντας έτσι πιστούς φίλους των κρασιών μου»

« Περιλαμβάνονται επίσης μουσεία γαστρονομικών προϊόντων, τοπικές γιορτές σε διάφορα μέρη της χώρας   στις οποίες το φαγητό και τα τοπικά προϊόντα έχουν κυρίαρχη σημασία, μέχρι και ένα γλωσσάρι γαστρονομικών όρων που μετατρέπει τον χρήστη σε μύστη! Εξάλλου ο επισκέπτης , γνωρίζει και εντοπίζει τους ανθρώπους που παράγουν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας, κάνει κρατήσεις  για επισκέψεις και δραστηριότητες και αποκτά πρόσβαση στα προϊόντα των παραγωγών σε προνομιακή τιμή για τους χρήστες της πλατφόρμας»

Η ιδιοσυγκρασία του δεν του επέτρεπε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, μαιευτήρα. Ο Επαμεινώνδας Μεγαπάνος υπήρχε ένας από τους πλέον διακεκριμένους γιατρούς της χώρας μας, Ιδρυτής του Μαιευτηρίου «Λητώ» και Επίτιμος Πρόεδρος του νοσοκομείου «Μητέρα»

Είχε την τύχη μάλιστα να γαλουχηθεί από την Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην Πρώτη κυρία, δεύτερη σύζυγο του πατέρα του. Η Αμαλία Μεγαπάνου δεν ήταν μια οποιαδήποτε Ελληνίδα. Αποτέλεσε το σύμβολο μιας εποχής καθώς ταύτισε την ζωή της τόσο με τον πολιτικό ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο και με την απόλυτη έννοια της κομψότητας. Η κυρία Αμαλία Κανελλοπούλου, μετέπειτα Καραμανλή και λίγο αργότερα Μεγαπάνου, θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας με τα κομψά φορεματάκια που αποδείκνυαν ότι αν οι Αμερικάνοι είχαν Τζάκι Κένεντι , εμείς είχαμε Αμαλία. Αξιοπρεπής, απλή , μια χορτάτη αστή που δεν έκρυβε ούτε τις ρυτίδες , ούτε την ηλικία της. Ηταν επικοινωνιακή, μιλούσε κατ’ ιδίαν για όλα , έδωσε λίγες συνεντεύξεις που αφορούσαν αυστηρά και μόνο τα βιβλία της και αναφερόταν σε γεγονότα και πρόσωπα , εκτός από ένα . Τον Εθνάρχη. Γι’ αυτό και έμεινε μια Πρώτη Κυρία (με κεφαλαίο Κ) μέχρι το τέλος …

«Η Αμαλία ήταν εκείνη που με στήριξε κατά τα φοιτητικά μου χρόνια κάνοντάς με να αποκτήσω μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ηταν κοσμογυρισμένη γνώριζε επιφανείς ανθρώπους, από τον Καραμανλή μέχρι τον Κένεντι και ήταν αυστηρός κριτής. Επιζητούσε από εμένα το καλύτερο γι΄αυτό και ποτέ δεν μου χαρίστηκε. Με γαλούχησε με την έννοια της πραγματικής ποιότητας που πρέπει να διακατέχει εμένα και την δουλειά μου».