Αποκλειστικό

Έλενα Μαυρογονάτου: Η Ελληνίδα banker του Μπάκιγχαμ (pics + vid)

Συνέντευξη στη Μαρία Λεμονιά

×
PLAY VIDEO

Δεν είναι μια οποιαδήποτε English banker, αλλά η Ελληνίδα που υπήρξε στέλεχος στην Coutts, στην τράπεζα που διαχειρίζεται το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας είναι μια από τις πλούσιες οικογένειες στον κόσμο, με περιουσία που περιλαμβάνει από ράβδους χρυσού και μετοχές σε μεγάλες επιχειρήσεις, μέχρι ακίνητα και καταθέσεις δισ. σε αγγλικές λίρες.

Στην οδό Strand, αριθμός 440, πορτιέρηδες που φορούν σκουρόχρωμα φράκα και κάτασπρα γάντια, καλωσορίζουν τους businessmen και τους διεθνούς κύρους πελάτες, μεταξύ αυτών και celebrities που καταφθάνουν για να διεκπεραιώσουν τις οικονομικές τους συναλλαγές.

Η Coutts δεν είναι μια οποιαδήποτε αγγλική τράπεζα.

Είναι η παραδοσιακή και ιστορική τράπεζα της βρετανικής υψηλής κοινωνίας, καθώς δέχεται πελάτες με κεφάλαιο της τάξης του ενός εκατομμυρίου αγγλικών λιρών και άνω.

Η Ελισάβετ περνούσε το κατώφλι της για να συνομιλήσει ή και να γευματίσει με τον Πρόεδρό της, ενώ η Coutts έχει εφοδιάσει με μηχάνημα ΑΤΜ και το Μπάκιγχαμ Πάλας!».

Η σχέση της Coutts με την αγγλική βασιλική οικογένεια «είναι μια παράδοση χρόνων

Όπως αναφέρεται στο ιστορικό αρχείο της τράπεζας, το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κάποιος, όταν το 1760 ο Βασιλιάς Γεώργιος ΙΙΙ ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο -λόγω της μακράς φιλίας του με τον Τhomas Coutts, αλλά και της άμεμπτης φήμης της τράπεζας- ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο της βασιλικής οικογένειας στην Coutts. Είναι γνωστό ότι για χρόνια ολόκληρα η βασιλική άμαξα ερχόταν στην τράπεζα, μια φορά τον μήνα, για να προμηθευτεί τα απαραίτητα χαρτιά που επρόκειτο να μελετηθούν στο παλάτι από ανθρώπους του ανάλογου τμήματος.

Για περισσότερο από τρεις αιώνες η τράπεζα έχει πελάτες που διαμόρφωσαν ιστορία, πολιτισμό και όρισαν κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Τέτοιες ενδιαφέρουσες προσωπικότητες ήταν ο Karol Dickens, ο Chopin, ο Berlioz καθώς και απόγονοι της Γαλλικής Επανάστασης σαν τον Louis Philippe, γνωστό και ως Δούκα της Ορλεάνης», παραδέχεται στο Lemon Social Eye η Ελενα Μαυρογονάτου.

H Coutts The Queen’s Bank έχει γίνει αγαπητή και σε πολλές διασημότητες, αφού όπως είναι γνωστό στους ορόφους των πριβέ συναλλαγών περνούν κατά καιρούς όλοι: Από την οικογένεια Μπέκαμ, τον Valentino, την Κάιλι Μινόγκ και αστέρες του τένις. Πολλούς από αυτούς τους γνώρισε η Ελληνίδα banker μέσω των υποστηρικτικών δραστηριοτήτων που έχει η τράπεζα στην μόδα, την τέχνη και τη φιλανθρωπία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Coutts συγκαταλέγεται στους βασικούς χορηγούς του London Fashion Week ή ότι σε χώρο της έχει πραγματοποιήσει επίδειξή της, η διεθνής Ελληνίδα Μαίρη Κατράντζου

Η Ελενα Μαυρογονάτου με περγαμηνές στο Private Banking του Shipping μιλά για μια προσωπικότητα που την εντυπωσίασε: «Ο Christian Louboutin είναι επικοινωνιακός και απλός. Με εντυπωσίασε με την παραδοχή του ότι λατρεύει τις γυναίκες κι ότι τα παπούτσια που σχεδιάζει τα κατασκευάζει με τέτοιο τρόπο ώστε να προβάλλουν τη γυναικεία φιγούρα, να αναδεικνύουν τη θηλυκότητα και να χαρίζουν αφειδώς την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν το πόδι»