Έφερε στην Ελλάδα τα Uber του oυρανού

Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας κάνει μόδα τα εναέρια ταξί που θα μας πηγαίνουν στα νησιά

Από τη Μαρία Λεμονιά

Lear jets που δεν διαθέτουν αεροσυνοδό ούτε τουαλέτα γίνονται το απόλυτο trend των riches and famous του φετινού καλοκαιριού

×
PLAY VIDEO

Πίσω από το πανέξυπνο εγχείρημα βρίσκεται ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης. Ενας επιχειρηματίας με ιστορία 30 χρόνων στον αεροπορικό κλάδο. Με παραρτήματα σε Λονδίνο, Αθήνα και Κύπρο η εταιρεία του Zela Aviation είναι κυρίαρχος στις αγοροπωλησίες αλλά και ενοικιάσεις αεροσκαφών σε μεγάλες και γνωστές αεροπορικές εταιρείες. Η παγκόσμια πανδημία που μας επιφύλαξε η εποχή όμως και ο φόβος μετάδοσης του ιού, τον παρακίνησε για μια ακόμη επιχειρηματική ιδέα: Τα πολυτελή ταξί του αέρα.

Για εκείνους που επιθυμούν κάτι ακόμη πιο γρήγορο υπάρχουν και τα ελικόπτερα. Μια σειρά από τις κούκλες του αέρα μεταφέρουν τους επιβάτες πολύ γρήγορα στα νησιά. Μέσα σε τριάντα λεπτά (μαζί με την διαδικασία της επιβίβασης και αποβίβασης) από την Αθήνα, επιχειρηματίες και η οικογένειά τους θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις Σπέτσες, στην Μύκονο, στο Πόρτο Χέλι ή όπου αλλού…

Το 1995 είχε την έμπνευση να δημιουργήσει την πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, για αερομεταφορές με βάση την Ελλάδα. Αντιδρά όμως σθεναρά η Ολυμπιακή Αεροπορία που διαθέτει και το μονοπώλιο και τα σχέδια αναβάλλονται. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Κύπρος δίνει το πράσινο φως για το φιλόδοξο εγχείρημα. Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης και ο αδελφός του θέλουν να βαπτίσουν τον νεοσύστατο αερομεταφορέα τους «Αφροδίτη». Τελικά ονομάζουν την αεροπορική τους εταιρία «Helios».
«Στα τέλη του 2006 αφού έχω πουλήσει την προηγούμενη εταιρία ιδρύω την Zela Αvation η οποία πήρε το όνομά της, από την σύζυγό μου, Ζέλα», αναφέρει.