Αποκλειστικό

Κατερίνα Κατώπη: Η γυναίκα πίσω από την αερογραμμή που ενώνει τα νησιά της Ελλάδας (pics + vid)

Από τη Μαρία Λεμονιά

×
PLAY VIDEO

Η Cycladic Air -η νέα εταιρεία αερογραμμών- δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς του Αιγαίου και της Κρήτης. Οργανώνει τακτικά δρομολόγια μειώνοντας τις αποστάσεις μεταξύ των ελληνικών νησιών. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη αποκτούν τακτικά δρομολόγια μεταξύ τους.

Με τη σύνδεση έξι ελληνικών νησιωτικών προορισμών αυτό το καλοκαίρι -την Αστυπάλαια, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σύρο, τη Νάξο και το Ηράκλειο- η Cycladic ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή εξερεύνησης των υπέροχων νησιών των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.

Το θερινό πρόγραμμα της Cycladic έως τις 15 Σεπτεμβρίου μετατρέπει το island hopping σε μία μοναδική εύκολη λύση για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, διευκολύνοντας παράλληλα και τις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών.

Η Cycladic δίνει ώθηση στον βιώσιμο ελληνικό τουρισμό, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νησιωτικών κοινοτήτων. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι προσφέρουν το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με άλλα αεροσκάφη. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Cycladic και της εταιρείας Monte Aircraft Leasing Limited, η οποία προβλέπει τη σταδιακή μετατροπή των αεροσκαφών Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα.

Ταυτόχρονα, εν αναμονή των εγκρίσεων για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε αεροδρόμια όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος τα οποία εξυπηρετούντο το χειμώνα, η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτα την εκτέλεση πτήσεων charter καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

«Από μικρή, θυμάμαι τον πατέρα μου να με συνοδεύει σε αεροδρόμια, να με οδηγεί ανάμεσα στα αεροσκάφη και να μοιράζεται μαζί μου τον ενθουσιασμό του για τις πτήσεις. Μαζί πετούσαμε σε όλη την Ελλάδα, εξερευνώντας τις ομορφιές της χώρας μας από ψηλά. Ο πατέρας μου μού μετέδωσε την αγάπη του για την αεροπορία μέσα από τις ιστορίες, τις περιπέτειες που ζούσε και την ελευθερία που ένιωθε στον ουρανό. Ακούγοντας τις αφηγήσεις του, με μύησε στον μαγικό κόσμο της αεροπορίας και δημιούργησε μέσα μου μια επιθυμία να ακολουθήσω τα βήματά του», περιγράφει η Κατερίνα για τα παιδικά της χρόνια.

«Η Cycladic Αir (www.flycycladic.com) αντιπροσωπεύει την επιθυμία μας να προσφέρουμε νέους ορίζοντες στους ταξιδιώτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα ελληνικά νησιά, συνδυάζοντας την άνεση και την ταχύτητα των πτήσεών μας», αναφέρει στο Lemon Social Eye.