Κλέλια Χατζηιωάννου, Δήμητρα Κατσαφάδου με Red Cross βραβείο στην Ελλάδα και το ladies lunch της Diane von Furstenberg με Ελληνίδες και σταρ στο Λος Αντζελες λίγο πριν τα Οσκαρ (vid+pcs)
Γράφει η Μαρία Λεμονιά
Φωτο: Νικόλας Κομίνης
Δυνατό άρωμα γυναίκας σε Αθήνα και Λος Αντζελες. Στην Ελληνική πρωτεύουσα ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βράβευσε ελληνίδες που διαπρέπουν η καθεμία στον τομέα της ενώ στο Λος Αντζελες η Diane von Furstenberg άνοιξε την έπαυλή της για να υποδεχτεί την Τζέιν Φόντα, την Ρίτα Γουίλσον , την Γκουίνεθ Πάλτροου αλλά και πολλές ελληνίδες.
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας τιμήθηκε την Τρίτη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που διοργάνωσε ένα εορταστικό Gala στο ξενοδοχείο Caravel. Γυναίκες πρότυπα ζωής κλήθηκαν προκειμένου να μοιραστούν το όραμα τους με το κοινό και να παραλάβουν βραβείο.
Η δυνατή γυναίκα της ναυτιλίας Κλέλια Χατζηιωάννου, η βασίλισσα των τάνκερ όπως την αποκαλούν, με κοινωνική προσφορά πάνω από δεκαπέντε χρόνια που απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο παρέλαβε το βραβείο της φιλανθρωπίας.
Προσήλθε στην εκδήλωση μαζί με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σκορίλα και στενούς τους φίλους με τους οποίους μοιράστηκαν την συγκινητική στιγμή.
« Όταν μου τηλεφώνησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να με ενημερώσει για το βραβείο εξεπλάγην. Αυτά που έχω κάνει είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που οραματίζομαι. Σε λίγο καιρό θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε κι άλλες δραστηριότητες» ανέφερε με νόημα.
Η οικογένεια Χατζηιωάννου εκτός από την επιτυχία της σε διαφορετικές business που έχουν γίνει case study είναι συνυφασμένη με την προσφορά στον άνθρωπο. Ο αδελφός της Κλέλιας , Στέλιος, πριν από λίγες ημέρες προσέφερε κίνητρο σε κάθε γιατρό που θα ασκούσε το λειτούργημά του σε κάποιο Ακριτικό νησί. Αν δεν είναι αυτό αγάπη στον τόπο μας , τότε τι είναι;
La vie en rose
Η Δήμητρα Κατσαφάδου από την άλλη, η χημικός που εμπνεύστηκε την εταιρεία καλλυντικών La vie en Rose , μπήκε στην αίθουσα με κάποια λεπτά καθυστέρηση λόγω των συνομιλιών που είχε με τους εθελοντές. Ηταν το πρόσωπο που λόγω τηλεόρασης και αναγνωρισιμότητας τράβηξε το κοινό. Γυναίκες ήθελαν να ανταλλάξουν απόψεις για τα καλλυντικά της , να της εκφράσουν τον θαυμασμό ή τις απορίες τους και εντέλει να αποσπάσουν μια selfie μαζί της.
H βραδιά αναδείχτηκε για εκείνην πραγματικά en rose
«Ξεκίνησα την πορεία μου από την κουζίνα του σπιτιού μου που την είχα μετατρέψει σε εργαστήριο. Όταν ξεκινούσα δεν μπορούσα να φανταστώ όλο αυτό που θα ακολουθούσε. Ότι κάνω το κάνω χάρη στην γιαγιά μου, το πιο αγαπητό πρόσωπο στη ζωή μου που το έχασα από καρκίνο».
«Αρκετά χρόνια πριν ολοκληρώσω την διαδρομή μου θα έχω δώσει όλα μου τα χρήματα στον κόσμο».
Ο Πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για τις άλλες βραβευόμενες. Την παθολόγο – λοιμωξιολόγο Μαριάννα Παγώνη , την δημοσιογράφο Φωτεινή Γεωργίου και την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου.
Ακολούθησε μια μουσική ανάσα και μια μίνι δεξίωση με την υπόσχεση ότι οι εθελοντές – αυτοί οι καθημερινοί ήρωες θα συνεχίσουν το έργο τους.
Λίγο πριν τα Οσκαρ
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ιέρεια της μόδας Diane von Furstenberg άνοιξε τις πόρτες της μυθικής της έπαυλης στο Λος Αντζελες για να υποδεχτεί γυναίκες του θεάματος πριν από τα Οσκαρ.
Πρωταγωνίστριες του ladies lunch ήταν η Τζέιν Φόντα αλλά και η Ρίτα Γουίλσον. Οι καλεσμένες μίλησαν για κινηματογράφο και έβαλαν στοιχήματα για τα φετινά Οσκαρ που διοργανώνονται την Δευτέρα.
Η Γκουίνεθ Πάλτροου απόλαυσε την παρέα, όπως άλλωστε και η ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Αντωνία Καρρά, παλιά συνεργάτιδα της Diane von Furstenberg αλλά και η εγγονή της Ντόντας Βορίδη που ασχολείται με τέχνη και σινεμά Κάθριν Εμπειρίκος.
Η ομογενής παραγωγός και σκηνοθέτης Βικτορία Μπούση είχε πολλούς λόγους να χαίρεται. Το ντοκιμαντέρ της « Darkness to light» πρόκειται να παρουσιαστεί στα Οσκαρ. Πραγματεύεται την εικονική πραγματικότητα που μεταμορφώνει τη μνήμη σε μια ζωντανή εμπειρία για να απαντήσει στο ερώτημα: Μπορεί η τεχνολογία να μας βοηθήσει να πάμε την ζωή μας παρακάτω και να ευτυχήσουμε;
H απάντηση σύντομα στο glamorous ραντεβού με το κόκκινο χαλί.