Αποκλειστικό

Mr. Med: Aπό τα αισθησιακά μαγιό στις περιζήτητες γκαλερί – O Eλληνας Calvin Klein και τα «χρυσά» έργα τέχνης

Γράφει η Μαρία Λεμονιά

×
PLAY VIDEO

Έχοντας ανεβάσει στην πασαρέλα ποθητές γυναίκες όπως η Victoria Silvstedt και η Κατερίνα Στικούδη και κατακτώντας τις διεθνείς αγορές μέσω του δημοφιλούς brand με τα μαγιό και τα underwear Med, κάνει ένα διάλειμμα από τον χώρο της μόδας, διοργανώνοντας την πρώτη του έκθεση γλυπτικής.

Η ιστορία της οικογένειας Χατζηβασιλείου ξεκινά πριν από πολλά χρόνια στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα άρχισαν όταν ο εισαγωγέας και έμπορος ρούχων από το εξωτερικό Νικόλας Χατζηβασιλείου παίρνει την απόφαση να αφήσει το εμπόριο εισαγωγής ρούχων από την Ιταλία και να φτιάξει την δική του εταιρεία με εσώρουχα και μαγιό. Δημιουργεί εργοστάσιο με την δική του γραμμή παραγωγής και στο brand δίνεται η ονομασία «Mediterranian».

«Ξεκινήσαμε την επιχείρηση το 1992, έχοντας μια προϊστορία από τον πατέρα μας. Γρήγορα είδαμε το όνειρό μας να βρίσκει ανταπόκριση καθώς το κοινό στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, δέχτηκε τις δημιουργίες μας με ενθουσιασμό. Χάρη στη εξαιρετική ποιότητα, το διαφοροποιημένο design και το σωστό marketing τα ρούχα μας ταξίδεψαν παντού. Τα μαγιό μας κατέκτησαν τις διεθνείς αγορές φτάνοντας μέχρι την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες . Καταφέραμε να μπούμε μέχρι και στην Ασία. Να επικρατήσουμε σε ιδιαίτερα ανταγωνιστές αγορές όπως για παράδειγμα η Ιαπωνία» αναφέρει στο Lemon Social Eye o Χρήστος Χατζηβασιλείου.

Ο Χρήστος Χατζηβασιλείου διαθέτει το άγγιγμα του Μίδα: Tα shows και οι καμπάνιες τους έμειναν στην ιστορία όταν γυναίκες σαν τις Victoria Silvstedt, Caprice Bourret περπάτησαν για την Med συμβάλλοντας στον μύθο της εταιρείας.

Ζωγραφίζει έργα που αντανακλούν την ψυχική του διάθεση. Αλλοτε τα έργα αυτά είναι πιο φωτεινά κι άλλοτε πιο σκοτεινά. «Και τα σκοτεινά διαθέτουν μια αχτίδα φωτός και επομένως αισιοδοξία. Η εποχή του lockdown ήταν μια καλή περίοδος ανασύνταξης των καλλιτεχνών. Βρεθήκαμε πιο κοντά με τους εσωτερικούς μας διαλόγους, εξοικονομήσαμε χρόνο και βρήκαμε διέξοδο μέσω της δημιουργίας. Οι εξωτερικοί παράγοντες μεγέθυναν συναισθήματα που μεταποιήθηκαν σε τέχνη. Πέρασα ατελείωτες ώρες με ακριλικά και καμβάδες αλλά και φτιάχνοντας γλυπτά από διαφορετικά υλικά».

Η αναγνώριση: Η αποδοχή του Χρήστου Χατζηβασιλείου στον χώρο της τέχνης είναι εντυπωσιακή. Γκαλερίστες , κριτικοί τέχνης και συλλέκτες θέλουν να συνεργαστούν και να αποκτήσουν έργα του. Ο γνωστός επιχειρηματίας ετοιμάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Future Perfect» που θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί «Metamorfosi» στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 9 Μαΐου.

Ο πολυπράγμων, ευγενής και υψηλής αισθητικής δημιουργός θέλει να συμβάλλει στην εξέλιξη της πόλης του μεταφέροντας τις εμπειρίες του και την αποφασιστικότητα που έχει ως επιχειρηματίας, κατεβαίνοντας στις επερχόμενες εκλογές υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην παράταξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα «Ναι, στη Θεσσαλονίκη».

«Τελικά στη ζωή όλα συνδέονται: Επιχειρηματικότητα, δημιουργία και επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον. Αρκεί κάθε φορά να προσπαθούμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας».