Αποκλειστικό

Ο μεγιστάνας των 155 δισεκατομμυρίων και οι βόλτες στην Ελλάδα (pics)

Γράφει η Μαρία Λεμονιά

Μπήκε στις boutiques Louis Vuitton και Dior που διατηρεί στη χώρα μας, συνομίλησε με κόσμο που αγόραζε προϊόντα του, επισκέφθηκε την Astir Marina και αναχώρησε με σκάφος για τα ελληνικά νησιά.

Τετάρτη 2μμ στο κέντρο της Αθήνας:
Ο μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο κραταιός άνδρας της διεθνούς μόδας, κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία στο Κολωνάκι.

Περπατά συνοδευόμενος από τη σύζυγό του στην οδό Βουκουρεστίου. Κοντοστέκεται στην βιτρίνα της Louis Vuitton, παρατηρεί τον τρόπο που το προσωπικό συνομιλεί με την κόσμο και έπειτα από λίγα λεπτά εισέρχεται στο κατάστημα.

Θαμώνας του καταστήματος τον αναγνωρίζει και αρχίζει να φωνάζει με ενθουσιασμό «Ο κύριος Αρνό!» Ο ίδιος χαμογελά ευγενικά ενώ στην boutique έχει σημάνει συναγερμός. Δεν είναι καθημερινή υπόθεση να σε επισκέπτεται ο ιδιοκτήτης του brand.

Κόσμος τον πλησιάσει για να συνομιλήσει μαζί του και να του πει επαινετικά λόγια για τα προϊόντα του ενώ οι υπάλληλοι τον ξεναγούν στην boutique, τον ενημερώνουν για το πώς πάει η κίνηση και κάποιοι πιο θαρραλέοι βγάζουν το κινητό τους και του ζητούν ευγενικά να βγάλουν μια σέλφι. Παρότι όχι και τόσο εξωστρεφής ανταποκρίνεται θετικά.

Μετά από μισή ώρα που θα ξοδέψει στο κατάστημα της Louis Vuitton θα περάσει απέναντι και θα μπει στην boutique της Dior. Ο υπεύθυνος του καταστήματος εκπλήσσεται. «Κύριε Αρνό εσείς εδώ;»

Συζητούν για περίπου 15 λεπτά για το ποια μοντέλα του οίκου αρέσουν περισσότερο, παρατηρεί τι ζητάνε αλλά και πώς εξυπηρετούνται κάποιοι Αραβες που βρίσκονται εντός του χώρου, τους πιάνει μάλιστα ο ίδιος κουβέντα και συζητά για τα επόμενα πλάνα του iconic brand που είναι και το αγαπημένο του.

Αφού περάσει το μεσημέρι του στο κέντρο της Αθήνας ο κραταιός κύριος Αρνό θα κατηφορίσει προς το Four Seasons. Είναι ευδιάθετος και χαλαρός, ντυμένος casual chic με ρούχα και αξεσουάρ από τα δικά του brand.

Oταν είσαι ο Αρνό δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα. Οι τζίροι -ακόμη και αν έχουν πέσει λόγω κρίσης του luxury- μιλούν από μόνοι τους.

Στο υπέροχο Four Seasons ο Αρνό θα απολαύσει έναν καφέ και αφού ξαποστάσει λίγο θα επισκεφθεί στην Astir Marina τις boutiques του εκεί, κλείνοντας την ημέρα του με ένα ελαφρύ δείπνο όπου το φρέσκο ψάρι και οι σαλάτες εποχής θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Την επόμενη ημέρα ο ισχυρός άνδρας στην λίστα Forbes θα επιβιβαστεί στο σκάφος του και θα κάνει τουρ στα ελληνικά νησιά στα οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Ανθρωποι από το περιβάλλον του θα επιβεβαιώσουν στο Lemon Social Eye “O Αρνό λατρεύει την Ελλάδα και είναι φιλέλληνας. Θεωρεί ότι το “Greece» πουλάει μια και η χώρα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το απόλυτο destination”.

Ο σνόμπι Γάλλος

Ο Μπερνάρ Αρνό είναι Γάλλος επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορίας πολυτελών ειδών. Σύμφωνα με το Αμερικανικό περιοδικό Forbes μέχρι το 2022 ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ξεπερνώντας ακόμη και τον δαιμόνιο Ίλον Μάσκ.

Τον Ιούλιο του 1988, 1 χρόνο μετά την ίδρυση της LVMH, ο Αρνό διέθεσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να σχηματίσει μια εταιρεία χαρτοφυλακίου σε συνεργασία με την Ιρλανδική εταιρία ζύθου Guiness.
Και οι επενδύσεις δεν σταμάτησαν. Ισα ίσα. Συνεχίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αγόρασε τους οίκους Celine, Berlouti, Kenzo, Fendi, Loewe, Εmilio Pucci Bvlgari, Tiffany, Givenchy αλλά και το ιστορικό οίκο αρωμάτων και καλλυντικών Guerlain.

Μιλάμε για ένα μεγιστάνα που επενδύει σε οτιδήποτε μπορεί να τον κάνει ακόμη πιο ισχυρό. Όπως τα ποτά , τα σούπερ μάρκετ Carrefour αλλά … και το δημοφιλές Netflix στο οποίο διατηρεί μετοχές.

Ο πανέξυπνος και σκληρός στις διαπραγματεύσεις Γάλλος γνωρίζει πολύ καλά ότι έχοντας ένα κανάλι παγκόσμιας αποδοχής στα χέρια του, τα δικά του προϊόντα μόδας γίνονται ακόμη πιο μόδα…