Αποκλειστικό

Ο mister Prada, η κυρία De’Longhi και ο Γιώργος Προκοπίου κάνουν «κόντρες» στις Ελληνικές θάλασσες (pics+videο)

Από τη Μαρία Λεμονιά

×
PLAY VIDEO

Τρεις από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες του κόσμου συμμετέχουν σ’ έναν αγώνα που θεωρείται η F1 της θάλασσας. Από τις 7 έως τις 13 Ιουλίου ο mister Prada, η κυρία De’Longhi –των γνωστών ηλεκτρικών ειδών και ο Γιώργος Προκοπίου– συναγωνίζονται μεταξύ τους με σκάφη εκατομμυρίων διεκδικώντας τρόπαιο στις ελληνικές θάλασσες.

Ο αγώνας Aegean 600 που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτή την Olympic Marine είναι ένας από τους συναρπαστικότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες του κόσμου.

Σκάφη εκατομμυρίων, κραταιών ιδιοκτητών, συναγωνίζονται μεταξύ τους διανύοντας στο Αιγαίο non stop 600 ναυτικά μίλια. Τα πληρώματα που συμμετέχουν έχουν να αντιμετωπίσουν συναρπαστικές προκλήσεις όπως συμβαίνουν και με άλλους ιστορικούς αγώνες σαν τους Rolex Sydney Hobart Yacht Race, Rolex Fastnet Race και Rolex Middle Sea Race.

Η λίστα των συμμετοχών που φέτος φτάνει τα 70 σκάφη, ξεπερνά κάθε προσδοκία καθώς στην χώρα μας αναμένονται δύο επιχειρηματικά ονόματα – παγκόσμιας εμβέλειας με θέση στη λίστα Forbes.

Ο πρώτος είναι ο CEO του δημοφιλούς fashion brand Prada –σύζυγος της Miuccia Prada-Patrizio Bertelli– που θα βρεθεί με το σκάφος του στη χώρα μας προκειμένου να δείξει την υπεροχή του σκάφους που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνον και στοιχίζει μια περιουσία.

Ο διεθνούς φήμης ιστιοπλόος είναι κυβερνήτης του σκάφους «ULISSE», είναι επίσης ιδιοκτήτης της παγκόσμιας ομάδας που συμμετέχει στο America’s Cup με την ονομασία Luna Rossa – Prada Pirelli, διεκδικώντας το «άγιο δισκοπότηρο» του παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Ο Patrizio Bertelli δεν είναι μόνο Διευθύνων Σύμβουλος της πολυτελούς πολυεθνικής Prada (εταιρία με περίπου 3 δισεκατομμύρια έσοδα και οικογενειακή περιουσία 5.9 δισ.) αλλά και ο μεγαλύτερος συλλέκτης ιστιοφόρων στον κόσμο.

«Αγαπώ την θάλασσα, λατρεύω τις “ναυτικές αψιμαχίες”. Κάθε αγώνας είναι για εμένα μια πρόκληση» δήλωσε πριν τον αγώνα. Είναι άλλωστε οπαδός της άποψης «Ότι ένα εντυπωσιακό και γρήγορο σκάφος είναι must ευτυχίας για έναν άνδρα της Μεσογείου».

Ο mister Prada φροντίζει να αποδεικνύει ακόμη και στη θάλασσα το Ιταλικό του ταμπεραμέντο. Το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις τερματίσει μαζί με την ομάδα του είναι να απολαύσει μία λαχταριστή γεμάτη ευωδιές μακαρονάδα με την συνοδεία κόκκινου κρασιού. La vita e bella!

Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει και η χρυσή γόνος της επιχειρηματικής δυναστείας De’Longhi. H κυρία De’Longhi –όπως την αποκαλούν οι κοινωνικοί κύκλοι της Ευρώπης– συνηθίζει να δίνει μάχη όχι μόνο για τους δυνατούς τζίρους αλλά και με το πολυτελές σκάφος της στις θάλασσες.

To εκπληκτικό είναι ότι η Μrs De’ Longhi μετέχει σ’ αυτούς του αγώνες με ένα πλέον ιστορικό σκάφος που ονομάζεται «Eratosthenis» και ανήκε παλαιότερα στον δεινό ιστιοπλόο και τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλο.

Η κυρία De’Longhi που η εταιρεία με τα διάσημα ηλεκτρικά της είδη σημειώνει μεγάλο success story σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχοντας μια θέση στη λίστα Forbes με περιουσία 4.8 δις δολάρια αγαπά τις ελληνικές θάλασσες και τις ιστιοπλοϊκές κόντρες σ’ αυτήν.

Με υψηλές διεκδικήσεις από ελληνικής πλευράς πέφτει στη μάχη του Aegean 600 και ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με το σκάφος «Αίολος» τύπου Volvo Ocean Race 70, έχοντας άσους στο μανίκι του τους δύο Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.

Ενας glamorous αγώνας στους σημαντικότερους του κόσμου

Η διαδρομή των 600 ναυτικών μιλίων, περικλείει το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου Πελάγους.
Η εκκίνηση πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή του Ναού του Ποσειδώνα όπως άλλωστε και ο τερματισμός. 70 σκάφη θα πέσουν στην σημαντική αυτή διοργάνωση ο χρόνος της οποίας θα μετριέται φέτος από την Rolex. Οι θαλάσσιες αψιμαχίες απαιτούν πλούσια εμπειρία και οξυδερκή διαίσθηση για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς εναλλαγές του ανέμου, τα ισχυρά ρεύματα και η δύναμη του κύματος.

Στόχος των κυβερνητών είναι να αποκτήσουν το βαρύτιμο έπαθλο, πιστό ασημένιο αντίγραφο του αττικού κρατήρα του 5ου π.Χ. αιώνα –κεραμικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη– αλλά και να καταρρίψουν το ρεκόρ της διαδρομής που είναι 45 ώρες, 5 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα, που κατέχει το σκάφος LEOPARD 3 που ανήκει στο μέλος του ΔΣ της Red Bull Christopher Sherlock.

Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης