Αποκλειστικό

Σαμπάνια των 220.000€ και Caviar Dreams για δισεκατομμυριούχους από τον Έλληνα που κάνει θραύση σε Κάννες και St. Barth

Από τη Μαρία Λεμονιά

×
PLAY VIDEO

Τριαντάλιτρες σαμπάνιες Armand de Brignac που στοιχίζουν 220.000€ και καταναλώνονται σαν νερό, χαβιάρι Beluga 1.000€ τα 200 γραμμάρια και kobe tomahawk Rossini 1.800€ η μερίδα. Στο La Guérite σε Κάννες και St. Barth οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη στήνουν καθημερινά το δικό τους πάρτι.

Αν η Μύκονος έχει Nammos, oι Κάννες και το St. Barth έχουν La Guérite. Eκεί το ένα σκάφος αράζει μετά το άλλο, καλοντυμένο προσωπικό κατεβάζει σκάλα και οι καπετάνιοι παίρνουν τηλέφωνο για να υποσχεθούν ένα tip της τάξης των 1.000 ευρώ προκειμένου οι ιδιοκτήτες του σκάφους -rich & famous κυρίως- να βρουν ένα καλό τραπέζι με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Ο Γιάννης Κιόρογλου -με μεγάλη προϋπηρεσία και χρόνια επιτυχία σε κουζίνες του εξωτερικού- είναι ο master σεφ που μαζί με μια μπριγάδα 100 βοηθών σερβίρει στα δύο αυτά μέρη του πλανήτη, μυθικά πιάτα που ζαλίζουν τους ουρανίσκους και στοιχίζουν μια περιουσία.

Οh la la που λένε και οι Γάλλοι! Στο La Guérite στις Κάννες οι επισκέπτες φτάνουν μόνο με σκάφος αφού το συγκεκριμένο κοσμοπολίτικο στέκι βρίσκεται πάνω στο νησί Ile Sainte Marguerite και επομένως μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περίεργων αλλά και των παπαράτσι. Μια παραλία με private-ανατομικές ξαπλώστρες και πεντακάθαρες πετσέτες περιμένουν τους jet setters.

«Σε εμάς συναντάς πραγματικά την διεθνή crème de la crème» παραδέχεται ο Γιάννης Κιόρογλου. Από Προέδρους Τραπεζών μέχρι την Μπιγιονσέ με τον Jay Z. Εκεί που τρως βλέπεις τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να χορεύει και να το απολαμβάνει ή κάποιον πασίγνωστο tycoon να ανοίγει την μια σαμπάνια μετά την άλλη. Τα La Guérite εξασφαλίζουν το ξέφρενο κέφι».

Το Kobe tomahawk Rossini με μαύρη τρούφα στοιχίζει 1.800€ το κομμάτι, η σφακιανή πίτα με χαβιάρι Beluga Petrossian 800€ ενώ το βασιλικό καβούρι φουρνιστό αλά σπετσιώτα 650€ το κιλό. Οι σαμπάνιες ξεκινούν από τα 2.000€ και φτάνουν μέχρι τις 22.000€.

Ο «πόλεμος» της σαμπάνιας θα ξεκινήσει όταν διάσημοι Djs ανεβαίνουν στα decks. Tότε το ένα κιβώτιο καταναλώνεται μετά το άλλο και μέσα σε λίγες ώρες επιστρατεύεται λάντζα προκειμένου να εξασφαλίσει στο νησί πολλές δωδεκάδες ακόμη μπουκάλια.

Στο κοσμοπολίτικο αυτό στέκι στις Κάννες δεν βρίσκεις εύκολα τραπέζι. Η κράτηση θα πρέπει να γίνει περίπου 15 ημέρες πριν κι αφού έχει προπληρωθεί κάποιο ποσό ως ελάχιστη εγγύηση σε περίπτωση ακύρωσης. Το ίδιο συμβαίνει και με το St. Barth αγαπημένο μέρος των billionaires κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στις κρατήσεις των επισκεπτών υπάρχουν φυσικά και Ελληνικά ονόματα. Κάποιοι κραταιοί Ελληνες επιχειρηματίες διαθέτουν στον Αγιο Βαρθολομαίο πολυτελείς αποικιοκρατικού τύπου επαύλεις ενώ κάποιοι άλλοι απλά αναζητούν τις ζεστές ακτίνες του ηλίου ακόμη και όταν η Ευρώπη σκεπάζεται από χιόνι…