Αποκλειστικό

Το μυθικό κάλεσμα του εφοπλιστικού ζεύγους Κούστα στη Βενετία (αποκλειστικές φωτογραφίες)

Της Μαρίας Λεμονιά
Φωτογραφίες: Jordan Makarof – George Santamouris (Wedtime Stories)

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Τα βαφτίσια στην ονειρεμένη γωνιά της Ιταλίας, οι 300 κραταιοί καλεσμένοι από τη ναυτιλία, τα Μichelin δείπνα και η υψηλή ραπτική του Ιταλού μετρ της μόδας Valentino

×
PLAY VIDEO

Ηταν το event του καλοκαιριού που όλοι περίμεναν. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ζεύγος Κούστα διοργανώνει κορυφαία καλέσματα, όπως ο γάμος τους στο παραμυθένιο Σορέντο και η βάφτιση της πρώτης κόρης τους στην Κέρκυρα. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τριακόσιοι παράγοντες της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων έδωσαν το παρών στα βαφτίσια της δεύτερης κόρη τους, Στεφανία, στην ονειρεμένη Βενετία.

Το welcome party παρέπεμπε στα μεγάλα Λονδρέζικα ιδιωτικά Clubs τύπου Annabel’s, με easy χώρο που είχε δημιουργηθεί εκ του μηδενός εντός της Arsenale. Λουλούδια, μεταλλικοί βελούδινοι καναπέδες και γεύσεις από τους τριάστερους σεφ του εστιατορίου Da Vittorio στο Μιλάνο. Ο dr Κούστας εμφανίστηκε με χαλαρό λευκό dress code και η Δήμητρα με λευκό κεντημένο στο χέρι ensemble υψηλής ραπτικής Valentino.

Η Βάπτιση πραγματοποιήθηκε στην ιστορική εκκλησία του San Giorgio Del Creci. Ο μυθικός στολισμός με λουλούδια κατά μήκος του ναού ήταν ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει σε μυστήριο. Η Στεφανία έφτασε στον χώρο στην αγκαλιά του πατέρα της ενώ η πρωτότοκη Κατερίνα κρατώντας το χέρι της μητέρας της.

Ανάδοχος ήταν η επιστήθια φίλη του ζευγαριού Χριστιάνα Καίσαρη που επέλεξε για τη βαφτισιμιά της ένα εντυπωσιακό σταυρό «Kessaris» και ρούχα (τόσο για εκείνη όσο και για την βαφτιστήρα της) από τον οίκο της Σίλιας Κριθαριώτη.

Το δείπνο στο παλάτι Suola Grande De San Rocco ήταν ότι πιο εντυπωσιακό είχαν δει οι καλεσμένοι.

Τεράστιες εγκαταστάσεις με χρωματιστά λουλούδια συνέθεταν κάτι μαγικό. Με το που οι καλεσμένοι ανέβαιναν στον πάνω όροφο, οι ανάσες κόβονταν από τη μεγαλοπρέπεια. Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι το art de la table ήταν αντάξιο των καθιστών τραπεζιών σε Μπάκιγχαμ και Βερσαλλίες. Μαγεία!

Τριάστεροι σεφ από το Μιλάνο έδωσαν και πάλι ρεσιτάλ στο δείπνο που επιφύλαξε σουπιά, αστακό και υπέροχα λευκά και ροζέ κρασιά.

Στο αποχαιρετιστήριο brunch που δόθηκε την επόμενη ημέρα στη ταράτσα του εμβληματικού ξενοδοχείου Danieli, οι συζητήσεις για ναύλους, deals και συνεργασίες έδωσαν και πήραν.

Επιχειρηματίες, εφοπλιστές και οι σύζυγοί τους ευχαρίστησαν την Δήμητρα και τον Γιάννη για το υπέροχο Σαββατοκύριακο που τους χάρισαν. Και ενώ όλοι μπήκαν στην κλεισμένη πτήση τσάρτερ της Aegean, το ζεύγος Κούστα διέμεινε στη Βενετία για μερικές ημέρες ακόμη.

Το yacht Belita έπλευσε στις ιταλικές θάλασσες προκειμένου το ζευγάρι να ξεκουραστεί και να απολαύσει ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές. Εκτενέστερο ρεπορτάζ αλλά και αποκλειστικές φωτογραφίες από το κάλεσμα Κούστα στη Βενετία θα βρείτε αύριο στο περιοδικό Gala με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».