search icon

Αγορές

Σε ύψη – ρεκόρ οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Έτος ύφεσης ήταν το 2013 για τα γερμανικά ομόλογα, με τα δεκαετή να «βλέπουν» τις αποδόσεις τους να «σκαρφαλώνουν» στα υψηλότερα επίπεδα από το 2006, την ώρα οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη, παρά την όποια πρόοδο έχει σημειωθεί, δεν παρέχουν ασφάλεια στις αγορές.
 

Έτος ύφεσης ήταν το 2013 για τα γερμανικά ομόλογα, με τα δεκαετή να «βλέπουν» τις αποδόσεις τους να «σκαρφαλώνουν» στα υψηλότερα επίπεδα από το 2006, την ώρα που η Ευρωζώνη εξέρχεται σταδιακά από την κρίση.
 
Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των γερμανικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 61 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 1,93%, στις 30 Δεκεμβρίου, ήτοι η μεγαλύτερη άνοδος από το 2006, όταν οι αποδόσεις είχαν αναρριχηθεί κατά 64 μονάδες βάσης. Άλλωστε, τον Σεπτέμβριο, οι αποδόσεις είχαν φθάσει το 2,09%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2011.
 
Οι αναλυτές επισημαίνουν πως αναμένεται σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρωζωνη. «Είμαστε αισιόδοξοι πως η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ελαφρώς σταθερότερα εδάφη», σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής της BofA, John Wraith. «Οι αποδόσεις έχουν αυξηθεί για θετικούς λόγους, δεν είναι κάτι αρνητικό», παρατηρεί και εξηγεί πως οι προσδοκίες για ανάπτυξη έχουν βελτιωθεί.
 
Exit mobile version