Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι ασιατικές μετοχές εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών, με τον περιφερειακό δείκτη σε ανοδική πορεία για δεύτερη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ.
Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχώρησε 0,1% στις 138,84 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης εχθές περιόρισε τα κέρδη επτά ημερών, μετά την ανακοίνωση μιας έκθεσης που έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας στην Αμερική αυξήθηκαν τον Μάρτιο, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον μη-αγροτικό τομέα που θα ανακοινωθούν σήμερα ενδέχεται να δείξουν ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι ασιατικές μετοχές οδεύουν προς τη δεύτερη εβδομάδα κερδών, με τις ιαπωνικές μετοχές να ανακάμπτουν και το Χονγκ Κονγκ να σημειώνει άνοδο καθώς η Κίνα αποκάλυψε τον σχεδιασμό της για την οικονομική τόνωση. Ο περιφερειακός δείκτης αυτή την εβδομάδα σημείωσε άνοδο κατά 1,7% μέχρι εχθές, ενώ ο Hang Seng έχει κερδίσει 2,3%.
Ο ιαπωνικός Topix υποχώρησε 0,2% σήμερα, διαγράφοντας το εβδομαδιαίο πλεονέκτημα του στο 2,4%. Ο Nikkei έκλεισε με πτώση 0,05% στις 15.063,77 μονάδες. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0,1%, με όγκο συναλλαγών κατά 33% χαμηλότερο από τον μέσο όρο. Στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 σημείωσε μικρές μεταβολές και στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχώρησε 0,2%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωσε απώλειες 0,3%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,3%, με οδηγό την Tencent Holdings, που κατέγραψε απώλειες 4,5%. Ο Hang Seng China Enterprises ενισχύθηκε 0,2%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite κέρδισε 0,4% με όγκο συναλλαγών κατά 27% χαμηλότερο από τον μέσο όρο 30 ημερών.
Η Tencent έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 17% από τις 6 Μαρτίου.
Τα futures του Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκαν κατά 0,1%. Ο δείκτης των αμερικανικών μετοχών υποχώρησε 0,1% χθες, από υψηλό ρεκόρ, καθώς οι καταναλωτικές και τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν πτώση.