search icon

Αγορές

Citi: Στις top αναδυόμενες αγορές η ελληνική – Πιθανός αγοραστής στην πτώση

Η Ελλάδα είναι στις top 5 επιλογές της Citi για τις αναδυόμενες αγορές και φαίνεται μάλιστα να έχει την πρωτοκαθεδρία από πλευράς αξίας (value) και μομέντουμ.

Η Ελλάδα είναι στις top 5 επιλογές της Citi για τις αναδυόμενες αγορές και φαίνεται μάλιστα να έχει την πρωτοκαθεδρία από πλευράς αξίας (value) και μομέντουμ. Παράλληλα, η χώρα είναι στις πρώτες επιλογές και με βάση το κριτήριο της κυκλικότητας.

Μαζί με την Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται η Ρωσία, η Ταϊβάν, η Νότια Αφρική και η Κορέα.

Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση μέσα στην κατηγορία ΕΜΕΑ, η Ελλάδα, η Ρωσία και η Τσεχία αποτελούν τις long θέσεις. Μέσα στους προτεινόμενους κλάδους περιλαμβάνονται η ενέργεια και οι τράπεζες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι διορθωτική κίνηση του Χρηματιστηρίου θα βρει αγοραστές από την πλευρά των funds που είναι πελάτες της Citi.  Όμως από την άλλη πλευρά, η βραχυπρόθεσμη συγκυρία, η προσφορά τίτλων από τις αυξήσεις και η απορρόφηση ρευστότητας, συνθέτουν ένα περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει σε συνέχιση πωλήσεων και να ευνοήσει εκείνους που θέλουν να αγοράσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μετοχές όπως ο ΟΤΕ αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια ότι βρίσκονται σε υπερπουλημένη περιοχή, η δε ισχυρή στήριξή του βρίσκεται στα 10,50, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τη μετοχή της ΔΕΗ. Και οι δύο αυτές μετοχές έχουν αποτελέσει στο τελευταίο τρίμηνο βασικές επιλογές στη Citi.

Exit mobile version