search icon

Αγορές

Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση της Κίνας

Υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές σήμερα εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών μετά από την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την μεταποίηση της Κίνας

Υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές σήμερα εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών μετά από την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την μεταποίηση της Κίνας η οποία συρρικνώθηκε για τέταρτο μήνα, εγείροντας ανησυχία για εμβάθυνση της οικονομικής επιβράδυνσης της χώρας.

Η China Longyuan Power Group σημείωσε βουτιά 3,3%, οδηγώντας τις εταιρίες ενέργειας χαμηλότερα στο Χονγκ Κονγκ. Η Westpac Banking υποχώρησε 1,2%. Η HTC Corp. σημείωσε άλμα 6,7% στην Ταϊπέι με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την πρόβλεψη των εταιρικών κερδών του δευτέρου τριμήνου.

Ο MSCI Asia Pacific εκτός Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,3% στις 474,08 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από τρεις εβδομάδες απωλειών. Οι αγορές σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα θα είναι σήμερα και αύριο κλειστές λόγω αργίας. Τα futures Standard & Poor’s 500 υποχώρησαν 0,1%.

Ο εργοστασιακός δείκτης της Κίνας παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης για τέταρτο μήνα στη σειρά τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Markit/HSBC που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο PMI βρίσκεται στις 48,1 μονάδες, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που σηματοδοτεί την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,1% με όγκο συναλλαγών κατά 22% κάτω από τον μέσο όρο 30 ημερών, καθώς η Westpac υποχώρησε 1,2% στα A$34,45. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατέγραψε απώλειες 1,5% με τον όγκο συναλλαγών κατά 35% χαμηλότερα καθώς οι εταιρίες ενέργειας υποχωρούν.

Ο κινεζικός Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,7% και στην Σιγκαπούρη ο Straits Times κατέγραψε απώλειες 0,1%. Στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε 0,6% ενώ στην Ινδία ο S&P BSE Sensex ενισχύθηκε 0,4%. Στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσε οριακή πτώση 0,1% με τις απώλειες να περιορίζονται λόγω του άλματος κατά 6,7% της HTC στα NT$168,50.

 

Exit mobile version