Άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές σήμερα, ανακάμπτοντας από τις μεγαλύτερες απώλειες σε επτά εβδομάδας χθες, καθώς οι κινεζικές εξαγωγές και εισαγωγές σημείωσαν απροσδόκητη αύξηση και παράλληλα η επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αμερικανική οικονομία.
Η Japan Radio σκαρφάλωσε 10% έπειτα την αύξηση στα κέρδη της εταιρίας. Η SK C&C κατέγραψε κέρδη 4,9% στη Σεούλ καθώς τα κέρδη της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Nintendo σημείωσε πτώση 1,9% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση απωλειών για το τέταρτο τρίμηνο.
Ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,6% στις 137.64 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ, με εννιά από τους δέκα ομίλους να καταγράφουν κέρδη. Η Γέλεν δήλωσε ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου εχθές, ότι η τόνωση της οικονομίας που έδωσε ώθηση στα κέρδη των περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη επειδή η απασχόληση και ο πληθωρισμός αποτελούν τις προτεραιότητες τις κεντρικής τράπεζας.
Οι κινεζικές εξαγωγές και εισαγωγές σημείωσαν απροσδόκητη αύξηση τον Απρίλιο. Οι κινεζικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 0,9% τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μείωση. Οι εισαγωγές κατέγραψαν επίσης αύξηση 0,8%.
“Πρωταρχικά, βλέπουμε μια βελτίωση στα εμπορικά στοιχεία της Κίνας,” δήλωσε ο Hao Hong, της Bocom International Holdings, στο Bloomberg. “Για την ώρα, δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για τον περιορισμό της ρευστότητας στην οικονομία. Το εμπορικό πλεόνασμα αυξάνεται στη σωστή κατεύθυνση.”
Ο ιαπωνικός Topix σημείωσε άνοδο 0,9%, με όγκο συναλλαγών κατά 17% μικρότερο από τον μέσο όρο 30 ημερών. Ο Nikkei καταγράφει κέρδη 1%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,7%, διατηρώντας τα κέρδη του έπειτα από τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν τη προσθήκη 14.200 νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο. Στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε 0,3%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,7% και ο Hang Seng China Enterprises σημείωσε άνοδο 1,4%. Ο Shanghai Composite κατέγραψε κέρδη 0,4% ενώ στην Σιγκαπούρη ο Straits Times και στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσαν άνοδο 0,3%.
Τα futures στον Standard & Poor’s 500 υποχώρησαν 0,1% σήμερα.