Σταθεροποιητικά και με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη. Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις εταιρικές μετοχές καθώς οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων πέφτουν εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις αρχές Ιουνίου, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα για τη στήριξη της νομισματικής πολιτικής.
Ο Nikkei έκλεισε με +0,1% στις 14.681 μονάδες ενώ ο Hang Seng με +0,06%, έχοντας φτάσει σε υψηλό έξι εβδομάδων στις 23.209 μονάδες. Ο ASX 200 υποχώρησε 0,1%, ο Shanghai -0,3% και ο Kospi -0,2%.
Ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,3% στις 142,27 μονάδες οδεύοντας προς το υψηλότερο κλείσιμο από τον Νοέμβριο και καταγράφοντας τον Μάιο τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Σεπτέμβριο.
Ενδεικτικά, η μετοχή Singapore Telecommunications ενισχύθηκε 1,6% καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών στη χώρα συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο της θυγατρικής της Singapore Post Ltd. στην Alibaba. Μετα το deal η μετοχή της Singapore Post σημείωσε ράλι 9,4%. Η Samsung Electronics κατέγραψε άνοδο 2%.
Νωρίτερα το πρωί, ο Nikkei κατέγραψε ελαφρά πτώση μετά την ανακοίνωση πτώσης των λιανικών πωλήσεων στην Ιαπωνία κατά 4,4% τον Απρίλιο, παρά τις εκτιμήσεις για πτώση 3,3%. Η μετοχή της Fast Retailing υποχώρησε 1% και της Aeon 0,9%.
“Οι επενδυτές είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις μετοχές καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν εν αναμονή των προσδοκιών για την συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα”, υποστηρίζει ο Μαρκ Μάθιους της Julius Baer στην Σιγκαπούρη.